Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine ]

23. 03. 2021. 06:13 >> 06:14
9

VUKADINOVIĆ VJERUJE

DF neće rušiti Vladu iz straha od povratka DPS-a

Demokratski front (DF) neće rušiti Vladu, jer imaju paničan strah od povratka DPS-a na vlast, pogotovo poslije rezultata u Nikšiću. Plaše jedni druge pričom o rekonstrukciji Vlade, a ne o padu i novim izborima, jer se novih izbora boje više nego bilo čega, ocijenio je politički analitičar Srđan Vukadinović.

Podsjetimo, iz DF-a su poručili da neće glasati ni za jedan zakon u Skupštini dok se ne usvoje tužilački zakoni, o kojima je Venecijanska komisija dala negativno mišljenje.

Komentarišući najave u vezi sa rekonstrukcijom Vlade, Vukadinović podsjeća na izbore u Nikšiću, navodeći da je izborni rezultat koalicija “Za budućnost Nikšića” i “Mir je naša nacija” djelovao porazno po njih, iako imaju većinu u tom gradu.

“Na jednoj strani, nijesu očekivali stabilnost DPS-a, koja je dobila više glasova, a očekivao se pad. DF je pao u Nikšiću za desetak procenata u odnosu na parlamentarne izbore. Došlo je do preslaganja u vladajućoj koaliciji, jer Crkva i premijer više nisu sa DFom, već sa Demokratama. To je bila inicijalna kapisla, koja je dovela do nerazumijevanja i protivrječnosti u aktuelnoj Vladi, prije svega DF, koji smatra da da je najviše oštećen i da je najviše doprinio tročlanoj koaliciji u avgustu”, navodi Vukadinović za Dnevne novine.

Prema njegovim riječima, Krivokapić je svjestan da će se pod pritiskom DF-a tužilački zakoni naći na dnevnom redu Skupštine, uprkos negativnom mišljenju Venecijanske komisije.

“Krivokapić pokušava da dobije vrijeme, da ojača i dobije nove pristalice. Nudi različite rekonstrukcije Vlade. Pitanje je da li će DF sve to prihvatiti, ukoliko tužilački zakoni ne budu usvojeni”, smatra Vukadinović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније