Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 03. 2021. 16:25   >>  16:25 13

CG - KOSOVO

Abazović čestitao Kurtiju, raduje se budućoj saradnji

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Vlade Republike Kosovo Aljbinu Kurtiju.

"Povodom Vašeg izbora za predsjednika Vlade Republike Kosovo, upućujem Vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje da sa uspjehom obavljate tu visoku dužnost, na dobrobit svih građana Vaše države. Uvjeren sam da će se Vaša Vlada, pored brojih izazova sa kojima se čovječanstvo suočava u ovom trenutku, uspješno izboriti sa posljedicama koje ostavlja pandemija virusa Kovid-19", kazao je Abazović.

On je naveo u čestitki da se, cijeneći prijateljske i komšijske odnose dvije države, raduje budućoj saradnji Crne Gore i Republike Kosovo.

"Uvjeren sam da je osnovi preduslov za sveukupni razvoj Zapadnog Balkana bolja regionalna povezanost, usmjerena na građenju odnosa koje će karakterisati međusobno poštovanje, povjerenje i razumijevanje. Ostaje nam da zajednički radimo u tom pravcu, kako bi region Zapadnog Balkana što prije postao sastavni dio Evropske unije", zaključuje se u čestitki Abazovića upućenoj novoizabranom premijeru Republike Kosovo Aljbinu Kurtiju.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore čestitku je uputio i novoizabranom predsjedniku Skupštine Republike Kosovo Glauku Konjufci.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније