Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Portal RTCG/Mediabiro ]

25. 03. 2021. 19:24 >> 19:29
9

KRIVOKAPIĆ

"Vukšić je odgovoran, ovo je atak i na premijera"

Neko je želio da inicira problem sa odavanjem tajnih informacija i nadam se da se to više nikad neće ponoviti, poručio je premijer Zdravko Krivokapić, nakon Premijerskog sata. Istakao je da je siguran da će, u skladu sa važećim procedurama, afera dožvjeti epilog.

Krivokapić je, odgovarajući na novinarska pitanja, naveo je da njega više brine da što oni koji su vidjeli taj podatak nisu reagovali. Ponovio je da je vršilac dužnosti direktora ANB, Zoran Vukšić, profesionalac i odgovoran čovjek.

Istakao je da ima dokaz gde su išle informacije iz ANB-a, ali da nema pravo da ga otkriva.

Dodao je da se nada se da se više nikad neće ponoviti nešto slično i dodao da je „neko želio da inicira taj problem”.

"Prvi atak je na Dejana Vukšića, koji jedan profesionalac, vrlo odgovoran i vrlo je teško doživio sve to što se dešava. Nije bio u tom
trenutku fizički prisutan, ali to ne umanjuje bilo čiji odnos prema ovim pitanjima. Drug atak je atak na premijera. To znači ako njegovog saradnika proglasite da je nekopententan za tu funkciju, onda premijer nije znao da izabere svoje saradnike”, poručio je Krivokapić.

Treći element je, kako je kazao, onaj koji se predstavlja kao mjera odnosa sa međunarodnim faktorima.

"Ova Vlada je postigla odličan rezultat u saradnji sa svim relevantin međunarodnim institucijama i na ovaj način neko želi da minimizira naš uspjeh. Određeni poslanici su imali priliku da se osvjedoče u taj dokument i nijesu reagovali”, istakao je premijer Crne Gore.

"Simijanović nije opasan kao što se prestavlja"

Na pitanje o slučaju lažnog diplomate Stevana Simijanovića, Krivokapić je rekao:

"Taj čovjek uopšte nije opasan kao što se predstavlja, ali je pustio mamac, da i oni koji imaju bezbjedonosnu kulturu, uhvate se na taj mamac.”

Susret sa Kašćelanom

Premijer je danas posjetio i gradonačelnika Cetinja Aleksandra Kašćelana. Kazao je nije mogao da prođe kancelariju gradonačelnika i da je osjećao potrebu da mu se javi. Tom razgovoru se pridružio predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

"Imali smo jednu vrlo interesantnu priču koja se tiče budućih projekata u kojima je učestvovao gospodin Aleksandar Kašćelan. Ukazao nam na mogućnosti poboljšanja saradnje i naš duh je duh poboljšavanja. Sve što je loše dajte da popravljamo. Sve što predstavlja prepreku za dobru saradnju dajte da vidimo šta je uzrok i da taj uzrok liječimo. To je bio spontan, prirodan razgovor”, kazao je Krivokapić.

Dodao je da nema predrasude prema tome što je Kašćelan iz strukture DPS-a.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније