Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 03. 2021. 17:07 >> 17:55

RADOVIĆ REAGOVAO

Sjednica bila zakazana, pa iz Vlade otkazali

Šef Kabineta Predsjednika Crne Gore, Miodrag Radović, saopštio je da je sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost bila zakazana za 16. februar, te da su iz Vlade odgodili sastanak. On je to naveo u reagovanju na današnje tvrdnje ministarke odbrane Olivere Injac i poslanice DF-a Jelene Božović da je "da je Vojska u blokadi" zbog toga što predsjednik Đukanović ne zakazuje sjednicu Savjeta za bezbjednost.

Reagovanje Radovića prenosimo integralno: 

Predsjednik Skupštine Bečić i predsjednik Vlade Krivokapić su 10.02.2021. uputili pismo Predsjedniku Crne Gore za održavanje konsultacija, jer smatraju da su se stekli uslovi za sazivanje sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost, na osnovu inicijative ministrice odbrane, i zatražili da predloži tri slobodna termina. Predsjednik je prihvatio i odmah ponudio četiri termina, a predsjednici Skupštine i Vlade su prihvatili 16.02.2021. Sastanak je zakazan na Vili Gorica. Dan uoči održavanja, šefica kabineta predsjednika Vlade je informisala da moraju odgoditi sastanak, i da će ponuditi novi termin u toku dana. Na upit našeg kabineta o mogućem novom terminu dobili smo odgovor da ga sigurno neće biti te sedmice. Kasnije smo usmeno informisani i da ga neće  biti  do daljnjeg, na šta sam zamolio da kažu kad se za to steknu uslovi, kao i da smo spremni da organizujemo konsultacije u najkraćem roku.

Korektnosti radi dužan sam da kažem da je kabinetu predsjednika Skupštine svaki datum i dogovor bio prihvatljiv, nakon što Premijer ponovo predloži termin, ali do toga još uvijek nije došlo.

Da li su pitanja iz resora odbrane među prioritetima u radu Premijera, i kakva je pozicija ministrice odbrane u Vladi, neka javnost sudi, ali je blago rečeno krajnje zlonamjerno i nepošteno odgovornost za sopstveno nečinjenje adresirati na Predsjednika Crne Gore.

Napominjem da je svaka inicijativa za otvorenu i konstruktivnu saradnju dobrodošla i da je to svakako kucanje na otvorena vrata, ali da konstantno iznošenje neistina nije put da se postigne uspješna kohabitacija, što je u najboljem interesu države i građana.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније