Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina/Vijesti ]

31. 03. 2021. 10:53   >>  10:54 4

BEČIĆ SMATRA

Reforme u tužilaštvu pa zatvaranje poglavlja 23 i 24

Bez reformi u tužilaštvu nema zatvaranja poglavlja 23 i 24 i neophodno je da se traga za kompromisnim i najboljim mogućim modelom koji će ubrzati, a ne usporiti integracione procese, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.


On je u intervjuu Vijestima kazao da nakon dobijanja mišljenja Venecijanske komisije o predlozima tužilačkih zakona slijedi faza usaglašavanja parlamentarne većine i Vlade, kako bi se došlo do najboljih mogućih rješenja.

“Mi smo, kao koalicija, u potpunosti posvećeni implementaciji svih međunarodnih standarda, ali isto tako i interesima neophodnih reformi u pravosudnom sistemu, koje su preduslov za dalji napredak ka Evropskoj uniji (EU)”, rekao je Bečić.

On je istakao da je jasno da bez reformi u tužilaštvu nema zatvaranja poglavlja 23 i 24.

“Tako da je neophodno da se traga za kompromisnim i najboljim mogućim modelom koji će ispoštovati sve zahtjeve, ostvariti ciljeve i koji će ubrzati, a ne usporiti integracione procese. Isključivost ne smije biti opcija sa bilo koje strane”, kazao je Bečić.

Komentarišući slučaj navodnog odavanja podataka jedne strane obavještajne agencije zemlje članice NATO-a, Bečić je naveo da vjeruje će odgovor na sva pitanja dati rezultati interne kontrole unutar Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i postupanja državnih organa koji su ovlašćeni da utvrđuju postojanje ili nepostojanje prekršajnih i krivičnih djela.

On je kazao da su članovi Odbora za bezbjednost i odbranu svakako dužni da čuvaju podatke, ali, kako je rekao, definitivno je da se takav propust više ne smije ponoviti.

“Kada govorimo o Vukšiću, kog nijesam poznavao prije njegovog stupanja na funkciju direktora ANB-a, moram reći sopstveni utisak, na bazi, istina, kratkog protoka vremena, da se radi o čovjeku koji ima iskrene namjere, koji je posvećen poslu i očito stao na žulj mnogima koji se plaše istine, otvaranjem pandorinih kutija”, naveo je Bečić.

Prema njegovim riječima, dovoljno se prisjetiti afere “Prisluškivanje” koja trese Crnu Goru, a koja na bazi javno dostupnih informacija očito pokazuje da su nezakonito praćeni, prisluškivani, snimani lideri opozicije, kritički nastrojeni mediji i vjerski velikodostojnici.

“To je dokaz u kakvom smo sistemu živjeli, iako je to vjerujem samo kamen u moru onoga što se u cjelosti jednog monstruoznog načina funkcionisanja dešavalo”, kazao je Bečić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније