Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ (Portal RTCG) ]

31. 03. 2021. 20:29 >> 23:44
15

ABAZOVIĆ

"Ne očekujem izbore, usvojićemo budžet"

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović saopštio je večeras kako ne očekuje skorije parlamentarne izbore, dok vjeruje da će budžet ubrzo biti usvojen.

Abazović očekuje da predlog budžeta bude usvojen u Skupštini, jer se bez budžeta teže odvijaju sve aktivnosti.

"Tako da svi oni koji odgovorno gledaju na državni posao treba da budu svjesni da je budžet velika ulaznica za ono što će se raditi u narednom periodu", saopštio je Abazović gostujući u emisiji "Fokus" RTCG.

Podsjetio da će, ukoliko se budžet ipak ne usvoji, uslijediti privremeno finansiranje. 

On kaže kako vjeruje da parlamentarna većina nema dilemu da Crna Gora treba da ima budžet za 2021.

Abazović tvrdi da je budžet koji je predložila aktuelna Vlada razvojni, za razliku od prethodnih.

Nama treba ekonomska integracija Crne Gore, poručio je Abazović.

"Mi moramo fokus od naših svađalačkih tema da okrenemo na ekonomiju i razvoj. Ovo je zemlja velikih šansi, ali će ih sve propustiti ako naš fokus trajno bude na svađi i prepiranjima oko nekih istorijskih dešavanja", ocijenio je Abazović i dodaje kako budžet treba da bude glavna tema.

Abazović je poručio da Crna Gora, osim Turske, ima najduži pregovarački proces sa EU za što je, kako tvrdi, prethodna vlast bila u sprezi sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

Bez dubinskih promjena u strukturama koje se bavi organizovanim kriminalom i korupcijom, navodi potpredsjednik Vlade, nema rezultata u toj oblasti. Crnoj Gori su potrebne promjene u Tužilaštvu, ocijenio je Abazović.

Tvrdi i da kredibilitet Crne Gore kod NATO partnera pokušava u ovom trenutku da naruši opozicija.

"Nijesam na čelu sektora bezbjednosti jer to volim, već zato što želim da budem na braniku nacionalnih interesa Crne Gore. Ne prihvatam da neko zbog sticaja jeftinih političkih poena baca sjenku na ugled nacionalne službe", poručio je Abazović.

Abazović je rekao kako ne očekuje nove parlamentarne izbore.

"Ljudima je izbora preko glave i ova zemlja mora prvo da promijeni zakone i uvede mjeru generalnih izbora", saopštio je Abazović.

Potpredsjednik Vlade je saopštio da ministar pravde Vladimir Leposavić nije negirao genocid u Srebrenici i dodao da se ta tema zloupotrebljava već duže, posebno u toku izbora.

On je dodao da je Leposaviću rekao da je, u Skupštini, trebalo da pita poslanike DPS-a da mu oni objasne šta se dogodilo u Srebrenici jer su, kako je ocijenio, čelnici te partije bili povezani sa tim dešavanjima.   

"U Crnoj Gori i na Balkanu se politički trguje žrtvama genocida u Srebrenici. Ja u tome ne želim da učestvujem", ocijenio je Abazović.

Građane je pozvao da se vakcinišu protiv korona virusa, kako bi Crna Gora bila bezbjedna turistička destinacija. 

On je ocijenio da je Crna Gora, poslije Srbije, u najboljoj situaciji sa vakcinama u regionu.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније