Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 04. 2021. 20:26 >> 20:37
7

UREDNIŠTVO TVCG

Bešlin jedan od najrelevantnijih mlađih istoričara

Uredništvo i menadžment TVCG reagovali su na saopštenje Demokratske Crne Gore povodom gostovanja srpskog istoričara Milivoja Bešlina u emisiji "Teleskopija".

Demokrate su ocijenile kako je "svako slovo koje je istoričar Milivoj Bešlin izgovorio u toj emisiji, na njihov račun, plaćeno po cjenovniku spoljnih analitičara za jednokratnu upotrebu."

"Tačno je da Milivoja Bešlina nijeste mogli naći na stupcima žute štampe, budući da je riječ o jednom od najrelevantnijih istoričara mlađe generacije u regionu. Zato vam preporučujemo da se, osim u tabloidima, informišete iz ozbiljnije literature. Što se svirke tiče, u pravu ste - mi sviramo sebi. A kome svirate vi?", navodi se u reagovanju menadžmenta i uredništva RTCG.

Na saopštenje Demokrata reagovao je istoričar Milivoj Bešlin.

"Lažne demokrate i stvarni plagijatori, očekivano, agresivno su i lažljivo reagovali na ogledalo koje sam ispred njih postavio. Bijesno ga razbivši, cr(k)veni kmeri crnogorske politike nanovo su nas podsjetili na leglo iz kojeg su svojevremeno izmilili: zločinačka služba Slobodana Milosevića, čiji je modus operandi – maligna staljinistička propaganda", naveo je Bešlin.

On dadaje da su svi mediji koje, kako kaže, kontroliše Vučićev spin doktor za njega godinama zatvoreni, dok za Bečićevu partiju nijesu.

"Razumijem da je njima, koji su novac dobijen od Zapada nemilice trošili kako bi zacementirali ruski uticaj u Crnoj Gori, teško da povjeruju da neko piše i govori ono u šta zaista vjeruje. Nije lako jedno misliti, drugo govoriti, treće raditi. Ko to bolje zna od vođstva Demokrata?! Svakoga dana osvanu kao "građani", a zanoće kao klerošovinisti; kao političko krilo krvavog Sedmog bataljona, čije su cijevi bile i ostale okrenute ka Cetinju, toj neosvojivoj tvrđavi, bedemu antifašizma. Cr(k)vene kravate test su inteligencije za građane Crne Gore", zaključio je Bešlin.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније