Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

06. 04. 2021. 07:54   >>  10:52 40

VUČIĆ

"Nadao sam se boljim odnosima sa Crnom Gorom"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da nije iznenađen niti oduševljen svim potezima nove vlasti u Crnoj Gori, kao i da se nadao da će odnosi sa Podgoricom biti bar za nijansu drugačiji.

Vučić je to rekao na Televiziji Pink, komentarišući smjenu crnogorskog ministra pravde Vladimira Leposavića i odgovarajući na pitanje kako komentariše to što Srbija pomaže Crnoj Gori vakcinama, a Crna Gora "vraća na taj način, iako je on kao predsjednik države bio žrtva pokušaja atentata u Srebrenici“.

"Nijesam iznenađen, nijesam oduševljen svim potezima novih crnogorskih vlasti. Njima je važnije da su oduševljeni u Stejt dipartmentu i u Briselu, nego u Beogradu. To je njihov izbor, neću da se miješam u njihove unutrašnje stvari", naveo je Vučić.

On je poručio da će Srbija nastaviti da pomaže srpskom narodu i udruženjima i organizacijama u Crnoj Gori.

"Toga nećemo da se stidimo, to je naše pravo u skladu sa međunarodnim pravom, mi ćemo to da činimo još više i u tome ne može niko da nas spriječi, niti da nam zabrani. Što se tiče njihove politike, možda su se neki nadali da će biti mnogo drugačije. Ja sam se nadao da će biti za nijansu drugačije“, kazao je Vučić.

Kako je naveo, Srbija će u svakom slučaju pokušavati da gradi pristojne i dobre odnose sa Crnom Gorom, „koja nam je među najbližima, kao i Sjeverna Makedonija, i gledaćemo da gradimo najbliže odnose".

Na pitanje kako vidi to što se pozivaju ljudi da ljetuju u Crnoj Gori, iako građani u Srbiji mogu da vide „ovakve stvari“, Vučić je rekao da građani treba sami da biraju gdje će da ljetuju.

Пратите нас на

Коментари40

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније