Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 04. 2021. 10:46 >> 11:03
32

KONJEVIĆ

Smjena Leposavića nije antisrpska politika

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević kazao je da predlog za smjenu ministra Vladimira Leposavić nema nikakve veze sa antisrpskom politikom.

"Ovdje se ne govori o nacijama, već o individualnoj odgovornosti pojedinaca. Nije valjda da pripadnost nekoj nacionalnosti može uticati na naš vrijednosni sud. Najveća glupost koju sam iz Vlade čuo je da se neki narod može proglasiti genocidnim", kazao je Konjević gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić zatražio je razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, zbog njegovog negiranja genocida u Srebrenici, u parlamentu 26. marta, i dovođenja u pitanje legitimiteta međunarodnih sudova koji su izrekli presude za taj zločin.

"Ne mislimo da je dobro da u suočavanju sa prošlošću relativizujemo događaje kao što je genocid u Srebrenici", rekao je Konjević.

Danilo Šaranović iz Demokratske Crne Gore ponovio je stav njegove partije da neće braniti ministra zbog iznešenih stavova, ali ga neće ni smjenivati sa DPS-om.

"Svaki politički potez će proisticati iz potrebe čuvanja volje građana iznijete na izborima. Svaki ministar mora biti svjestan da nije bitniji od građana, odnosno njihove većinske volje", poručio je Šaranović.

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније