Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine ]

07. 04. 2021. 06:35 >> 07:15
4

JAREDIĆ OCIJENIO

"Crna Gora u doba sluđenosti kao 90-ih godina"

Jedan od osnivača NVU Crnogorski zbor Božidar Jaredić smatra da se Crna Gora našla u “periodu sluđenosti kao iz devedesetih godina prošlog vijeka”, što jasno pokazuju brojna reagovanja na odluku premijera Zdravka Krivokapića da pokrene postupak opoziva ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog njegovog upornog negiranja da se u Srebrenici dogodio genocid.

Ako se, kako kaže, nova Vlada obavezala da će voditi proevropski kurs Crne Gore, da će poštovati njen suverenitet i državnost, ma što u sebi mislili, šta je drugo mogao učiniti Krivokapić sem ono što je i učinio.

Njegov predlog je bio prvi potez ove Vlade kojim se inostrana i domaća javnost željela uvjeriti da je Crna Gora na dobrom putu.

“Čuli smo kako Krivokapić poručuje da se mora čuvati Crna Gora zarad njene srećnije budućnosti, ali može li mu se vjerovati. I njemu i njegovoj Vladi? Podsjetimo, nakon izjave Leposavića kojom relativizuje i negira zločin u Srebrenici prvi se izjasnio Dritan Abazović, jasno poručujući da ministar Leposavić zbog svog stava ne može ostati na toj funkciji, da bi već sjutradan saopštio kako ministar pravde svojom izjavom ‘nije nanio nikakvu štetu svojoj državi’. I dok je Abazović pokušavao da opravda Leposavića, on je ostao dosljedan svojoj izjavi, što nije za čuđenje, jer to je u srži njegovog srpskog bića, za razliku od Abazovića, koji danas govori jedno, sjutra drugo”, ocjenjuje Jaredić za Dnevne novine,.

On kaže da je za nevjerovati da se protiv Krivokapićeve odluke, maltene u prijetećem tonu, javno oglasio izvjesni Ivan Vukićević, državni sekretar u Ministarstvu pravde, poručujući premijeru da ga je morao konsultovati.

"No, sve ovo što se danas dešava u Crnoj Gori ima svoju pozadinu. Nažalost, kao i devedesetih u Slobovo (Miloševića) vrijeme, opet su krenule ale i zjale da brane ono što je bila tragična zaostavština politike srpskog nacionalizma. I nije nimalo čudno da su se prvi gromoglasno odazvali Mandić i njegovi frontovci da ne daju Leposavića! A, kako i bi kad su Slobo i Vučić i dandanas njihovi uzori i orijentir njihovog sveukupnog političkog djelovanja”, kaže Jeredić.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније