Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 04. 2021. 15:41 >> 15:41
17

ALBANSKA ALTERNATIVA

Razmisliti da Tuzi budu dio budžeta Albanije i Kosova

Albanska alternativa, čiji je predsjednik predsjednik Optine Tuzi Nik Đeljošaj, saopštila je da moraju razmisliti i nastojati da postanemo dio budžeta Albanije i Kosovam jer Vlada Crne Gore, kako su kazali, ima za cilj ekonomsku degradaciju autohtonih albanskih naselja.

"Vlada Dritana Abazovića u predlogu budžeta za 2021. godinu nije planirala ni centa ulaganja u opštinu Tuzi iako nam pripada po zakonu", saopštila je Albanska alternativ (AA).

"Nakon što je bio gost u opštini Tuzi i datih obećanja, Abazoviću treba da se stidite vaših (ne)djela!Nastavili ste gotovo istu praksu u Ulcinju, kao i u drugim opštinama gdje žive Albanci", poručuju iz AA.

Takođe su naveli da Vlada ne ispunjava obaveze koje su predviđene zakonom prema opštini Tuzi, kao što je to slučaj sa ostalim opštinama u Crnoj Gori.

Ističu da opština Tuzi u državni budžet svake godine plaća porez preko pola miliona eura.
"Ovi i mnogi drugi argumenti dokazuju da ste gospodinu Abazoviću dio antialbanske Vlade, i da imate za cilj ekonomsku degradaciju autohtonih albanskih naselja. Mi kao autohtona albanska zajednica, ne preostaje nam ništa drugo, nego ozbiljno moramo razmisliti i nastojati da postanemo dio budžeta Albanije i Kosova", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније