Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 04. 2021. 09:58 >> 09:59
16

DANILOVIĆ POZIVA

Država da odgovori na prijetnje DPS-a

Prijetnja DPS-a da će svim sredstvima braniti Crnu Goru od posrbljavanja zaslužuje snažan odgovor državnih organa, ocijenio je funkcioner Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, uz poruku da je došlo vrijeme da se na progon stavi tačka.

Reagujući na saopštenje DPS-a nakon sjednice Predsjedništva, Danilović ocjenjuje da "zvuči zlokobno najava kojoj se po pravilu pridružuju trabanti crnogorske politike, do juče zaboravljene političke individue i 'patriotska udruženja' napravljena po direktivi Đukanovića".

"Najaviti tako zapaljivo djelovanje zbog namjere vlade da izmijeni odluku - ne Zakon ili Ustav po ustavnoj proceduri, sramno je i kukavičko ponašanje, izgubljenost u vremenu i prostoru, ali cinizam posljednje vrste", rekao je Danilović.

On smatra kako je jasno da "DPS gura građane u sukobe i priželjkuje haos".

"Iako se drži po strani u javnim nastupima, svakome je jasno da Đukanović lično stoji iza ovih bolesnih, ali vrlo pragmatičnih najava kojima pokreće sukobljavanje i brani svoj kriminalni atar. Sada je jasno otkuda u javnosti narativ o 'pridošlicama' koje treba vratiti odakle su došle, otvoreni fašistički diskurs koji mora zabrinuti svaku pristojnu osobu", kaže Danilović.

Jasno je valjda i Vladi, kako je rekao, "da je svaka njena unutrašnja slabost i tapkanje u mjestu povod za akciju poraženih".

"Parlamentarna većina je dužna da, bez zastoja, uredi ovu zemlju po građanskom principu, da se u skladu sa Ustavom ljudi izjednače po pravima i obavezama i da se nikada više i niko ne progoni samo zato što nije po volji trenutne vladajuće većine. Biti državljanin Crne Gore je privilegija, a imati i pravo glasa na izborima predstavlja jasnu Ustavnu i zakonsku proceduru koju je upravo DPS izvrgao ruglu i podredio svom užasnom partijskom interesu", zaključio je on

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније