Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 04. 2021. 19:02 >> 19:03

SKUPŠTINA CG

Radević i Prodanović savjetnici Bečića

Sandra Radević i Nikola Prodanović imenovani su za savjetnike predsjednika, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

"Administrativni odbor Skupštine Crne Gore, usvojio je na današnjoj 12. sjednici predlog predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića, da na osnovu člana 6 Odluke o posebnim savjetnicima u Skupštini Crne Gore, za savjetnike predsjednika imenuje Sandru Radević, magistra međunarodnih odnosa i diplomatije i Nikolu Prodanovića, diplomiranog pravnika", navodi se u saopštenju.

Sandra Radević rođena je 3.11.1985. godine u Podgorici. Osnovno i srednje obrazovanje stekla je u Budvi. Dobitnica je diplome ,,Luča”. Diplomu postdiplomskih specijalističkih studija stekla je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore u  Podgorici, smjer Međunarodni odnosi i diplomatija. Na istom fakultetu i smjeru je i magistrirala 2011. godine.

Bila je predsjednica studentske organizacije MAPSS (Crnogorsko udruženje studenata političkih nauka), u okviru kojeg je realizovala edukativne radionice, panel diskusije i seminare, posebno iz oblasti međunarodnih odnosa i diplomatije. Bila je članica Debatnog kluba Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore.U toku studiranja bila je polaznica brojnih edukativnih programa, među kojima se izdvajaju  Škola za ljudska prava i Škola demokratije. Završila je školu za usavršavanje italijanskog jezika ,,Leonardo da Vinči” u Rimu, u trajanju od tri mjeseca. Tečno govori engleski, a u radu se služi italijanskim i ruskim jezikom.

Nikola Prodanović rođen je 27. aprila 1992. godine na Cetinju. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Ulcinju. Dobitnik je diplome Luča. Osnovne studije na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, studijski program – Bezbjednost i kriminalistika, završio je 2016. godine.

Diplomu postdiplomskih specijalističkih studija, studijski program – Kriminalističko suprostavljanje savremenim oblicima kriminaliteta, na istom fakultetu stekao je 2017. godine.Višu stručnu školu ”Policijska akademija” u Danilovgradu, kao drugi u klasi po uspjehu, završio je 2015. godine. Posjeduje potrebne sertifikate o obavljenom stručnom usavršavanju. Radni odnos započeo je 2016. godine u Upravi policije, gdje je bio raspoređen na određene dužnosti u Protivterorističkoj jedinici. Posjeduje značajan broj sertifikata o završenim obukama i seminarima. Tako, sa uspjehom je završio: usko specifičnu obuku sa komandantom RAID-a (Specijalne jedinice Francuske) u vezi sa masovnim ubistvima u terorističkim napadima, sa osvrtom na upotrebu NRBC-a (nuklearnog, radiološkog, biološkog i hemijskog naoružanja); obuku pod nazivom “Taktika borbe u bliskom prostoru (CQC)”, organizovanu i izvedenu od strane instruktora američke Jedinice za specijalne operacije Foke (Seal team IV); obuku pod nazivom “Taktike intervencija napadnih timova u rješavanju talačkih situacija, realizovanu od strane instruktora specijalne jedinice Francuske (RAID); obuku pod nazivom “Borbeno ronjenje sa zatvorenim krugom disanja”, organizovanu i izvedenu od strane američke Jedinice za specijalne operacije Foke (Seal team). Majstor je karatea 1. DAN i majstor Ju Jutsu sporta 1. DAN. Postizao je vrhunske rezultate u borilačkim sportovima na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

U Ju Jutsu je višestruki prvak Crne Gore i Srbije i Crne Gore i osvajač mnogih turnira, dvostruki prvak Balkana, peti na Svjetskom prvenstvu u Parizu 2014. godine. Bio je trener seniorske Ju Jutsu reprezentacije Crne Gore 2015. i 2016. godine.Bio je član ekipe Protivterorističke jedinice na Svjetskom takmičenju specijalnih jedinica 2019. i 2020. godine organizovanom u UAE – DUBAI, sa kojom je (2019. godine) među 60 elitnih policijskih jedinica osvojio visoko deveto mjesto.Služi se engleskim i albanskim jezikom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније