Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 04. 2021. 15:30 >> 15:31
3

VUJOVIĆ

"Bilo bi skandalozno da imamo ministre van Ustava"

Ukoliko je tačno da ministri u Vladi Crne Gore Spajić i Leposavić imaju prebivalište u Srbiji, a time i državljanstvo i pravo glasa u toj zemlji to bi bilo klasično kršenje Ustava Crne Gore, saopštio je Generalni sekretar SDP, Ivan Vujović.

"Ukoliko se poštuje Ustav i pravni sistem Crne Gore ministri u tom slučaju ne mogu imati prebivalište i biračko pravo u Crnoj Gori, odnosno shodno Ustavu ne mogu imati ni crnogorsko državljanstvo", kazao je Vujović.

Skandalozno bi, ističe, bilo da imamo ministre koji ne poštuju Ustav države u kojoj su visoki državni funkcioneri, a poseban je apsurd da oni takvi odlučuju o oduzimanju prebivališta i biračkog prava građanima Crne Gore, od kojih najveći broj ima samo crnogorsko državljanstvo.

"Ovo je vjerovatno samo moguće u zemlji čuda – da imamo ministre van Ustava i zakona koji bi trebalo da odlučuju o osjetljivim pitanjima državljanstva i prebivališta", navodi Vujović.

Iz SDP-a pozivaju ministre Spajića i Leposavića da se odmah izjasne da li je tačno da krše Ustav i pravni poredak Crne Gore i time daju jasan odgovor crnogorskoj javnosti.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније