Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 04. 2021. 16:54 >> 16:55
3

KNEŽEVIĆ OCIJENIO

"Sekulović nije u stanju da obezbijedi očuvanje ustavnog poretka"

Jedan do lidera DF-a i predsjednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost Milan Knežević kazao je da ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović nije u stanju da obezbijedi očuvanje ustavnog poretka, te da treba da podnese ostavku

Knežević je reagovao na saopštenje Sekulovića u kojem, između ostalog, navodi da lider DNP-a ima nelagodu što crnogorska policija ne bije građane, ne 'trpa' ih u maricu i što djeluje bez ikakve diskriminacije i selektivnosti

Knežević je saopštio je da je stepen poniženja koje Sekulović trpi toliki da je zabrinut za njegovo stanje.

"Nažalost, na političkoj javnoj sceni jedan broj individua potpuno nezasluženo obavljaju odgovorne državne funkcije, iako im je najveći domet u životu bio ispijanje dojč kafe ispred kladionice ili bezupsješna udvaranja kasirkama iz Volija", saopštio je Knežević.

Prema njegovim riječima, jedna od tih ličnosti je i Sekulović koji je ni kriv ni dužan četvrtog decembra prošle godine formalno postao ministar unutrašnjih poslova.

"Upravo zahvaljujući ovima koje sad hapsi i procesuira: Srbima"n kazao je Knežević.

Istakao je da je Sekulović bio istaknuti antisrpski analitičar, te da je to njegov jedini doprinos pravnom sistemu.

Knežević je naveo da je Sekulović, umjesto da uhapsi Zorana Lazovića, uhapsio Daru sa Smokovca.

"Ali pošto je tih dana bila gužva u „betonjerci“ , prije toga je pustio Brana Mićunovića da bi Dara Radonjić mogla da se raskomoti. A zatim je Zoranu Lazoviću dodijelio obezbjeđenje od četvorice pripadnika MUP-a i službeno vozilo, vjerovatno da ga čuvaju od vjernika SPC kad bude krenuo do Kavča, i to onih vjernika koji su masovno procesuirani zbog fotografija ispred hrama Hristovog Voskresenja", naveo je Knežević.

On je kazao da je Sekulović odnos prema srpskom narodu i srpskoj crkvi u Crnoj Gori kontinuirano pokazivao u SDP- u, Pozitivnoj, URI i jutarnjim programima Vijesti i RTCG čiji je bio, kako je ocjenio, istaknuti antisrpski analitičar.

"I to je njegov jedini doprinos pravnom sistemu, da mu je juče poštenije bilo da bude u prvim komitskim redovima pored Aleksandra Damjanovića i Brana Mićunovića. I tu nema ništa sporno, ali je problematično da ministar Sekulović mojim i glasovima srpskog naroda koji je godinama hapšen, proganjan, maltretiran, diskriminisan, učestvuje u nastavku antisrpske politike koja ovih dana eskalira po ulicama crnogorskih gradova uz ustaške pjesme i pozive na linč Srba", istakao je Knežević.

On smatra da je Sekulović obavezan da podnese ostavku.

"Da je kojim slučajem Sergej Sekulović izašao na izbore svojim imenom i prezimenom i dobio podršku građana onda bi ovo njegovo komitovanje i državna funkcija imale opravdanje. Ali pošto je gospodin Sekulović kosmičkim miljama udaljen od parlamentarnog cenzusa, onda je obavezan da podnese ostavku, jer nije u stanju da obezbijedi očuvanje ustavnog poretka u državi", saopštio je Knežević.

Uostalom, kako je naveo, juče je i premijer Zdravko Krivokapić saopštio da nema kontrolu nad policijom.

"Zato ga pozivam da me demantuje i koliko danas podigne krivične prijave protiv Mila Đukanovića, Veselina Veljovića i Zorana Lazovića kao organizatora jučerašnjih komitskih divljanja. Ukoliko to uradi, spreman sam da mu se javno izvinim i pružim mu podršku u daljem radu. Ali se plašim da će opet biti uhapšena Dara Radonjić ili neko od sveštenstva SPC kako nam ne bi zamjerili u nekoj od ambasada da smo krenuli u revanšizam s kriminalcima iz DPS-a", naveo je, između ostalog, Knežević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније