Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Portal RTCG ]

09. 04. 2021. 21:22 >> 09:09
9

"ARGUMENTI"

Leposavić odbijanjem ostavke uzdrmao Vladu

Poruka ministra pravde da neće podnijeti ostavku za Demokratski front je logična, dok Demokrate i dalje očekuju da on podnese ostavku, saopšteno je u emisiji "Argumenti" RTCG. U DPS-u navode da je Vlada počela da se drma onog trenutka kad je ministar Leposavić preko Crne Gore pokušao da delegitimiše međunarodni pravni poredak.

Slaven Radunović iz Demokratskog fronta ocijenio je kao logičan stav ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića da neće da podnese ostavku. On je poručio da premijer Zdravko Krivokapić nije dao prave argumente za smjenu Leposavića.

"Da smo se mi pitali, ministar pravde bi bio Momo Koprivica iz Demokrata. Takav je bio dogovor dok ga nije promijenio premijer Krivokapić. Svi ministri u Vladi su njegov izbor i sad to pranje ruku od svojih ministara ne smatram korektnim", ocijenio je Radunović.

Krapović: Niko nije važniji od očuvanja izborne volje

Dragan Krapović iz Demokratske Crne Gore ponovio je stav te partije da bi ministar Leposavić, kao odgovoran čin, morao da podnese ostavku da bi, kako kaže, rasteretio vladajuću većinu.

"Mi smatramo da niko pojedinačno nije važniji od očuvanja izborne volje. Ova Vlada je nastala na odricanju, ona mora i opstati na odricanju", ocijenio je Krapović.

On tvrdi da je pitanje Srebrenice nametnuto s ciljem podizanja tenzija u Crnoj Gori.

Andrija Nikolić iz Demokratske partije socijalista ocijenio je da je Vlada počela da se drma onog trenutka kad je ministar Leposavić preko Crne Gore pokušao da delegitimiše međunarodni pravni poredak.

"U međuvremenu, imali smo od te Vlade zaklinjanje u evropske vrijednosti. Ne možete poštovati evropske vrijednosti, a suspendovati međunarodni pravni poredak. Posebno, ako ste se obavezali da ćete poštovati ono što su strateški spoljnopolitički prioriteti Crne Gore", poručio je Nikolić.

DPS će glasati za smjenu Leposavića 

On je kazao da smo sada došli u situaciju da je, ne samo DF stao iza stavova ministra Leposavića, već jedan značajan dio vladajuće većine.

"Ja mislim da žrtvovanje Leposavića od strane njegovih pretpostavljenih nije posljedica bitno drugačijeg posmatranja onoga što se dogodilo u Srebrenici, a dogodio se najveći masakr u Evropi poslije Drugog svjetskog rata. U nekoliko dana je ubijeno gotovo 9000 muškaraca i djece i vi imate problem da saopštite odnos prema toj činjenici. To je sramota prije svega za državu", poručio je Nikolić.

On dodaje kako će DPS u parlamentu glasati za smjenu Leposavića jer smatraju da je nedostojan funkcije koju obavlja i da je osramotio državu u međunarodnim okvirima.

DPS je, kako kaže, spremna da sarađuje sa strankama vladajuće većine ukoliko žele da Crnu Goru vode prema EU.

Ćorović: Leposavić uvrijedio Bošnjake

Predstavnik Bošnjačke stranke Jasmin Ćorović ponovio je da u BS-u pozdravljaju odluku premijera Krivokapića da smijeni ministra Leposavića.

"Leposavić je uvrijedio bošnjački narod, žrtve genocida, porodice žrtava genocida i u krajnjem time je naštetio ugledu ministarstva na čijem je čelu. Posebno boli činjenica da to dolazi od ministra pravde, zaduženog za ljudska i manjinska prava, od čovjeka od kojeg se očekuje da ima poseban senzibilitet prema pravdi, žrtvama, manjinskim narodima", poručio je Ćorović.

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније