Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

12. 04. 2021. 06:39 >> 06:39
1

SAGOVORNICI DVOGLEDA

U Crnoj Gori dominiraju identitetske teme

Građani na Fejsbuku ispoljavaju politički ekstremizam, a Crna Gora sve više liči na Vučićevu Srbiju, ocijenio je istoričar i član nevladine organizaci je CGO Miloš Vukanović u emisiji Dvogled na RTCG.


"Ostao je žal što je ljude na ulicu nakon 30. avgusta izvela religijsko-nacionalistička tema, a ne pitanja poput 'Koverte', KAP-a, Elektroprivrede i slično", rekao je Vukanović.

Jednostavno, kako kaže, ako su naš glavni pokretač identitetske teme, to govori da smo i dalje u tranziciji i da nemamo jaku kolektivnu svijest.

I Dragan Koprivica iz CDT-a smatra da su etnonacionalizam i religija pitanja koja mobilišu građane.

"To su pitanja za koja smo spremni da poginemo, a ne kada nema vode, jer doći će voda. Od devedesetih je nametnuto da razmišljamo i funkcionišemo u toj matrici", rekao je Koprivica.

Kaže i da nema ništa protiv da neko razmišlja na različite teme, a ono protiv čega jeste je da se to dešava u toku pandemije "i da ne možemo protiv šovinističkih poruka i negacija raznih genocida i sličnih stvari".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније