Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 04. 2021. 11:05 >> 11:08
4

SD

"Vlada na klimavim nogama, podrška poljuljana"

Vlada mora biti svjesna da je i ovako na klimavim nogama, da je njena podrška unutar parlamentarne većine ozbiljno poljuljana i da su za sve odluke koje zadiru u suštinu koncepta građanske, multietničke i antifašističke Crne Gore neophodne široke konsultacije svih relevantnih donosilaca odluka, saopštile su Socijaldemokrate Crne Gore.

"Socijaldemokrate Crne Gore iskazuju zadovoljstvo činjenicom da je Vlada Crne Gore odlučila da povuče planirane izmjene Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom", navode u saopštenju.

Ističu da vjeruju da je shvatila da su eventualne promjene legislative u oblasti državljanstva u nadležnosti skupštinakog Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu.

Predsjedniku Vlade i svim njenim članovima, kako kažu, mora biti jasno da se ovakvi jednostrani potezi koji podgrijavaju tenzije ne smiju povlačiti tek tako.

"Vlada mora biti svjesna da je i ovako na klimavim nogama, da je njena podrška unutar parlamentarne većine ozbiljno poljuljana i da su za sve odluke koje zadiru u suštinu koncepta građanske, multietničke i antifašističke Crne Gore neophodne široke konsultacije svih relevantnih donosilaca odluka. Toga su svjesni i naši partneri iz Evropske unije čije upozorenje povodom ovih pitanja predstavlja jasnu poruku Vladi da ovako kako su namjerili neće moći", navode u saopštenju.

Istakli su da su građanke i građani Crne Gore na demokratskim protestima pokazali svoj odnos prema temeljnim vrijednostima samosvjesne i suverene Crne Gore i nijesu dozvolili sprovođenje planiranog etničkog i izbornog inženjeringa od strane vlasti.

Nije to, kažu, dozvolila ni crnogorska dijaspora koja je još jednom potvrdila apsolutnu privrženost građanskoj i nezavisnoj Crnoj Gori.

"Bez partija, samoinicijativno, građani su se okupljali u svim gradovima i time poslali sasvim jasnu poruku - da je interes Crne Gore iznad interesa bilo kojeg pojedinca ili organizacije, zbog čega i oni i naša dijaspora, po ko zna koji put, zaslužuju ogromno poštovanje", zaključuju iz SD-a.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније