Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 04. 2021. 15:17   >>  15:18

DEMOKRATE

Vjerujemo da su predlozi Vlade unijeti u Nacrt zakona

Tekst Nacrta izmjena i dopuna Zakona o Državnom tužilaštvu Demokratska Crna Gora dobila je istog dana kada je dati Nacrt na press konferenciji promovisan od strane potpredsjednika Vlade, a istog dana na press-u prihvaćen od strane Demokratskog fronta, saopštili su danas Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokratske Crne Gore i Momo Koprivica, potpredsjednik te partije.

"Demokratska Crna Gora vjeruje da je potpredsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, prije predlaganja teksta Nacrta zakona konsultovao Evropsku komisiju, Venecijansku komisiju i druge međunarodne partnere Crne Gore koji prate stanje vladavine prava u Crnoj Gori. Imajući u vidu da je predlagač Nacrta zakona potpredsjednik Vlade Crne Gore smatramo da su uvaženi predlozi i sugestije Vlade Crne Gore i unijeti u tekst Nacrta zakona", navodi se u zajedničkom saopštenju Bogdanović i Koprivice. 

Istakli su odlučili da, zbog prethodno iznijetih činjenica, ali i zbog toga što je Nacrt zakona već usaglašen i prihvaćen od strane njihovih kolega iz DF i URA, kao značajnog dijela parlamentarne većine, ne intervenišu na tekst Nacrta, već da ga u predloženom obliku prihvate. Dodaju da vjeruju da je prethodno usaglašen sa stavovima Venecijanske komisije, te da su u procesu sačinjavanja teksta Nacrta zakona konsultovani evropski eksperti.

"Kako ne bi ponovo došli u političku situaciju u koju smo došli prilikom predlaganja prethodnih tužilačkih zakona potrebno je da dogovorimo: kad se tekst navedenog zakona šalje u skupštinsku proceduru, u kojoj formi, ko je predlagač, te da li se ostavlja prostor i rok za javnu raspravu i inkluziju svih zainteresovanih strana i relevantnih partnera. Tj. potrebno je da zauzmemo stav o mogućem terminu održavanja predmetne sjednice", zaključuje se u saopštenju. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније