Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Vijesti ]

13. 04. 2021. 22:39 >> 22:44
6

SEKULOVIĆ

"Oko 11.000 građana potencijalni korisnici državljanstva"

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je da se odluka o sticanju crnogorskog državljanstva koja je podigla velike tenzije u državi može ticati oko 11.000 od 63.000 stranaca koji žive u Crnoj Gori, koji bi, ukoliko žele, dobili crnogorsko državljanstvo, ali ne odmah, već u skladu sa zakonom.

Sekulović je, gostujući u emisiji Reflektor na TV Vijesti, objasnio da se ta odluka ne odnosi na oko 11.000 interno raseljenih i raseljenjih, koji su prema odlukama bivše vlade na pragu sticanja državljanstva, ali ni na sezonske i stalne radnike sa strane, kao ni na vlasnike nekretnina koji dolaze u Crnu Goru na odmor.

"To su potencijalni korisnici. To nisu ljudi koji, usvoji se odluka i mi im štancamo državljanstva. Postupak dobijanja državljanstva traje do godinu dana. Potrebna je i procjena ANB-a, to je komplikovna postupak... Ništa specijalno, epohalno, nekakva tranformacija, etnički, politički inžinjering... I kada neko postane crnogorski državljanin njemu treba još dvije godine prebivališta da bi bio u birački spisak. Neka građani Crne Gore ne strahuju od ničega. Ono od čega svi treba da strahujemo, to je od određenih pojava, koje smo vidjeli na javnoj sceni, koje mene zaista brinu", rekao je Sekulović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније