Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 04. 2021. 11:23 >> 12:31
4

UJEDINJENA CRNA GORA

"Nećemo učestvovati na izborima u Novom, jer smo prevareni"

Ujedinjena Crna Gora obavijestila je javnost da neće učestvovati na izborima 9. maja u Herceg Novom, jer su ih prevarili koalicioni partneri.

Kako ističu u saopštenju, nijesu se spremali za samostalni nastup u Herceg Novom, nego su imali uvjeravanja da će, čuvajući jedni drugima dostojanstvo, nastupiti zajedno u koaliciji Za budućnost Herceg Novog. Pregovori su međutim cijelo vrijeme vođeni bez njih da bi im se u "pet do dvanaest" samo ispotavila ponižavajuća ponuda po sistemu "uzmi ili ostavi".

"UCG nikada ne pristaje na poniženje i nema tog mandata i pozicije zbog kojega ćemo bilo kome to dopustiti. Mi da smo htjeli da trgujemo imali smo kad, da ne čekamo lokalne novske izbore. DF i SNP su postupili i nekolegijalno i nečovječno. Učinilo im se valjda da su neponovljivi politički brendovi u Boki i da ostali trebaju da budu privesci i ukrasi njihove kampanje. Ipak, za svaki slučaj, prigrabili su ime naše zajedničke koalicije "Za budućnost"!", navode u saopštenju.

UCG je jedina od pomenutih stranaka najavila reorganizaciju odbora i stranke na lokalnom nivou, vjerujući da će njihovi mladi ljudi donijeti dobro svima.

"Ipak, stari kadrovi naših koalicionih partnera očigledno vjeruju da je tek vrijeme za njih i da su oni "budućnost Herceg Novog"? Evo, nećemo smetati i strpljivo ćemo sačekati rezultate. Ni kadrovski ni politički na bilo kom nivou nismo ljubomorni na kolege - naprotiv. Mi nismo galamdžije i nepristojan svijet. Nismo ni ucjenjivači. Shvatili smo, međutim, da ubuduće moramo voditi računa o sebi ne uzdajući se u dogovore i korektnost. Shvatili i naučili, u to neka niko ne sumnja.
Ne bismo se ni po koju cijenu mijenjali ni sa jednom od stranaka ni za jedan segment politike. Ako je varanje i izigravanje partnera postalo dopušteni politički manevar mi ga prihvatamo i čestitamo snalažljivima. Parola "snađi se" samo je, međutim, jadan izgovor za nedostatak hrabrosti i ideja u politici", navode u UCG.

Dodaju da, zbog dobra građana Herceg Novog oni neće voditi kampanju protiv svojih koalicionih kolega od juče - iz Nikšića ili sa državnog nivoa.

"Želimo im uspjeh i svako dobro na izborima. Našim članovima i simpatizerima dajemo slobodu da odluče po svoj savjesti koga će podržati od učesnika. Naš birački izbor mogu biti samo stranke i koalicije koje su i do sada vodile Herceg Novi ili neko od partnera sa državnog nivoa sa kojima činimo većinu od 41 poslanika. Ne sumnjamo u pravedan sud uglavnom mlađeg svijeta koji je umio da se odupre i sramnoj politici DPS-a, u mjeri kojom Novljani ne daju svoj grad decenijama, u pronicljivost Hercegnovljana kojima se umjesto suštine ne može nuditi samo politička ambalaža.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније