Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 04. 2021. 10:31 >> 10:32

ABAZOVIĆ-ADAM

Značajna podrška Belgije na CG putu ka EU

Crna Gora svoju budućnost vidi u evropskoj zajednici naroda i na tom putu značajna je podrška koju dobijamo od Kraljevine Belgije, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović koji se sastao sa nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori Konradom Adamom i vojnim atašeom Kraljevine Belgije u Beogradu pukovnikom Havijerom Denejsom.

Izražavajući zadovoljstvo zbog susreta sa ambasadorom Adamom i pukovnikom Denejsom, potpredsjednik Abazović je naveo da Crnu Goru i Kraljevinu Belgiju krase dobri odnosi, zasnovani na međusobnom povjerenju i zajedničkom članstvu u NATO savezu. 

"U razgovoru sa ambasadorom Adamom i pukovnikom Denejsom, Abazović je naglasio da je cilj ove Vlade beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Naglašavajući da je cilj Vlade članstvo Crne Gore u EU, potpredsjednik Abazović je saopštio da su od izbora nove Vlade ostvareni određeni rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali da do značajnijih iskoraka u poglavljima 23 i 24, a time i u pregovaračkom procesu, ne može biti dok god imamo neefikasno i politički zarobljeno Tužilaštvo", saopšteno je iz Vlade.

Abazović je ambasadora Adama upoznao sa nacrtom izmjena i dopuna Zakona o tužilaštvu i naglasio da je on usklađen sa preporukama Venecijanske komisije.

Ohrabrujući Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji, ambasador Adam je saopštio da su Kraljevina Belgija i Crna Gora pouzdani NATO partneri.

"Sastanak je bio prilika da potpredsjednik Abazović ambasadora Adama upozna sa zatečenim stanjem nakon prve demokratske smjene vlasti u istoriji crnogorskog parlamentarizma i ogromnim javnim dugom Crne Gore, ali i da razmijene mišljenja oko globalne krize izazvane pandemijom virusa COVID-19", navodi se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније