Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 04. 2021. 12:43   >>  12:43

KRIVOKAPIĆ-ADAM

Prelomni trenutak u istoriji Crne Gore

Vlada čini sve da crnogorsko društvo postigne nultu toleranciju na korupciju i šovinizam, a ne na toleranciju, dijalog i uvažavanje drugačijeg mišljenja, rekao je premijer Zdravko Krivokapić tokom sastaka sa nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Belgije Konradom Adamom.

Krivokapić je informisao ambasadora da je "ovo prelomni trenutak u istoriji Crne Gore".

"U toku je prva demokratska tranzicija nakon 75 godina“, rekao je Krivokapić.

Premijer je istakao da se pred aktualnom Vladom nalaze izazovi koji su veći i kompleksniji od onih sa kojima se suočavaju zrele evropske demokratije.

Predsjednik Vlade, kako je saopšteno, ambasadora je upoznao i sa zalaganjima Vlade da održi društvenu ravnotežu i da se ogradi od svih ekstremizama, koji bi doveli u pitanje stabilnost Crne Gore, kao i njene evropske vrijednosti i evroatlantski put.

"Vlada čini sve da crnogorsko društvo postigne nultu toleranciju na korupciju i šovinizam, a ne na toleranciju, dijalog i uvažavanje drugačijeg mišljenja", rekao je Krivokapić.

Crnogorski premijer je ambasadoru Belgije predočio Vladinu ekonomsku viziju koja ima za cilj neophodnu diverzifikaciju privrede.

"Krivokapić je istakao koja su to projektovana očekivanja od nastupajuće turističke sezone i kako ona može presudno da utiče na buduća zbivanja u crnogorskoj privredi. Predsjednik Vlade je naglasio da su aktivirani svi raspoloživi društveni potencijali kako bi pandemija COVID-19 bila stavljena pod kontrolu, te da dinamika kojom se odvija vakcinacija građana Crne Gore uliva dodatni optimizam", navodi se u saopštenju.

Ambasador Adam kazao je da su demokratske promjene nešto što svakako Belgija kao iskreni evropski partner Crne Gore priželjkuje.

“Vaša Vlada ima ogromni potencijal, vidimo mogućnost da se stvari promijene nabolje. Želimo da ova Vlada nastavi da poštuje vrijednosti kojima smo mi privrženi. Želimo da se priključite EU što prije”, rekao je Adam.

Ambasador Adam iskazao je razumijevanje za probleme sa kojima se Crna Gora kao turistička destinacija suočava u vremenu pandemije COVID-19.

“Stojimo vam na raspolaganju. Razumijemo izazove sa kojim se suočavate, ali je neophodno u ovom trenutku fokusirati se na ekonomske probleme koji su posljedica pandemije COVID-19”, istakao je ambasador Adam.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније