Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Autor: RTCG Portal ]

15. 04. 2021. 08:38 >> 22:51
1

VUJIČIĆ

Dijaloga lidera vlasti i opozicije nema ni u najavi

Da bi Crna Gora napredovala kao društvo potrebno je da dođe do dijaloga lidera vlasti i opozicije, iako tog dijaloga nema ni na vidiku, smatra koordinator pravnog programa Građanske alijanse Zoran Vujičić.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, Vujičić je kazao da je veoma važna da na nivou vladajuće većine dođe do harmonizacije mišljenja, i to ne samo po pitanju tužilačkih zakona, već i drugih procesa koji će se dešavati u Crnoj Gori.

"Tu, prije svega, mislim na brojne druge zakona za koje je potrebna dvotrećinska i tropetinska većina, a odnose se na pravosuđe i izborno zakonodavstvo", rekao je Vujičić u Jutarnjem programu TVCG.

Uz ocjenu da je reforma tužilaštva i tužilačkih zakona već duže vrijeme je bila potreba, Vujičić kaže za sada još ne vidimo dijalog između lidera vlasti i opozicije.

"To trenutno ne vidmo ni u najavi. Nema ni osnovnih signala, ni vidljivih ni skrivenih. I to je potrebno da se desi ako želimo da kao društvo napredujemo. Imali smo iza nas period od četiri godine gdje je opozciija bojkotovala procese. Ako se to nastavi, Crna Gora će stagnirati ili ćemo ići unadaz", rekao je on.

Podsjeća i da godinama u mjesto tapka i reforma izbornog zakonodavstva.

Kad je riječ o mimoilaženjima na relaciji premijer Krivokapić - ministar Leposavić, Vujičić smatra da do pomirenja mora doći, ali da kompromisa nema kad je u pitanju Srebrenica.

"Dogovora oko toga je li bio genocid, tu nema dogovaranja. Tu moraju biti jasni stavovi, bez onog 'ali'. I samo se tako može krenuti naprijed", uvjeren je Vujičić.

Kaže i da je Crna Gora rijetka zemlja gdje je vlast koja podržava vladu ujedno "njen najveći kritičar, najviše osporava tu vladu i mnogo je veći kritičar nego aktuelna opozicije".

"Toliko otvoreni napadi nijesu dobri ni za unutrašnji, ni za spoljašnji plan", rekao je Vujičić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније