Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 04. 2021. 14:38 >> 14:41
15

BOŠKOVIĆ

“Vučić nastavlja sa nacionalnim prebrojavanjem”

Član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Predrag Bošković, kazao je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja nacionalna prebrojavanja, uz neizostavnu tezu o ugroženosti srpstva.

“To što ova teorija o “ugroženim Srbima“ predstavlja isključivo alibi državi Srbiji da se miješa u izborne procese u Crnoj Gori, predsjednika Srbije, izgleda ne dotiče. On kao da je zaboravio da su u Crnoj Gori prosrpske partije na vlasti. Doduše njegovi favoriti nijesu dio Vlade – sami znaju zbog čega – ali su zato kao utješnu nagradu dobili ogroman broj državnih preduzeća u koja po dubini i širini, uhljebljuju svoje funkcionere, rodbinu itd. Malo li je?”, navodi Bošković.

Kaže da se u aktuelnoj Vladi Crne Gore, bukvalno svi ministri izuzev dva, prema njihovim vlastitim navodima, izjašnjavaju kao Srbi. 

“Teško će proći i Vučićeva zamjena teza o smjeni ministara zato što su  "izgovorili jednu rečenicu". Da, ali zato što onaj ko izgovori tu rečenicu negira genocid u Srebrenici i dovodi u pitanje kredibilitet međunarodnih sudskih institucija. Želimo da vjerujemo da je za predsjednika Srbije, to ipak sporno, i sa pravnog i sa ljudskog aspekta. Niko u Crnoj Gori ne optužuje Srbe za bilo šta, osim ako se izuzme stav jednog od lidera Demokratskog fronta, koji je, ničim izazvan, kazao kako svi Srbi u Crnoj Gori misle kao ministar pravde?! Srećom, zna se da to nije istina i da to samo može da izgovori najgori politički profiter koji se nada da će lažnom mantrom o “ugroženim Srbima“ da napuni svoje džepove, pa i njemu da se kao kolegi Careviću posreći da stekne 100 nepokretnosti i 60 automobila”, kazao je Bošković.

Ljekovito bi bilo kada Vučić, kako kaže Bošković, ne bi baratao “istorijskim činjenicama” o Crnoj Gori koje Crnogorci, valjda, ne znaju.

“Jer složićemo se da mi koji ovdje živimo, ipak valjda bolje poznajemo svoju istoriju od njega”, zaključio je Bokšković.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније