Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 04. 2021. 09:51   >>  09:52 7

SDP SAOPŠTIO

Ugovor sa SPC potvrda puta kojim ide Vlada CG

Potpisivanje temeljnog ugovora sa SPC, a potpuno ignorisanje CPC i prava pravoslavnih Crnogoraca je jasna potvrda puta kojim ide Vlada Crne Gore i njene patriote iz Građanskog pokreta URA, ocijenio je potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković.

"Tajno, netransparentno, bez bilo kakvog uvida i stava javnosti pripremljen je temeljni ugovor sa SPC kreiran na bazi Zakona o vjeroispovjesti kojim je URA pokušala da izbriše CPC i pravo pravoslavnih Crnogoraca na svoju crkvu", rekao je Đurašković.

On smatra da javnost ima pravo i mora da zna "da li se na taj način kulturno blago Crne Gore, naše crkve i manastiri, tajno predaju SPC, odnosno drugoj državi".

"Valjda URA kao dio vlasti ne mora o ovom dokumentu da se informiše iz javnosti ili je pak istina da je temeljni ugovor pisan u Beogradu u sjedištu SPC?! Da li je u toku istorijska otimačina državne imovine? Zakon o vjeroispovjesti, izmjene kriterijuma za sticanje crnogorskog državljanstva, te namjera brisanja naše dijaspore iz biračkog spiska samo su dio primjera 'snažne odbrane nacionalnih interesa' GP URA. Ocigledno je da se zakoni pišu u SPC a sami ugovor sa SPC u Beogradu. Ništa čudno kada su to adrese na kojima se odlučuje i postupa po agendi 'srpskog sveta'", istakao je Đurašković.

On se pitao i šta je sljedeće u režiji koalicije SPC-URA.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније