Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 04. 2021. 10:07 >> 10:16
6

BOŽOVIĆ DPS-U

Nema vraćanja, radne knjižice u ruke

Potpredsjednik Opštine Tivat Goran Božović, poručio je bivšim radinicima Opštine da im nema povratka na radna mjeste.

U odgovoru lokalnom DPS-u Božović kaže da Komisija za žalbe samo traži da se ponovo sprovede postupak u kojem će starješina pozvati lice da se izjasni u postupku.

„Nema vraćanja jer nemaju đe da se vrate, njihova radna mjesta koja ste vi nemilice izmišljali da bi partijski zapošljavali su ukinuta! Izvršena je racionalizacija administracije, ukinuta su bespotrebna radna mjesta! Nemaju se đe vratiti jer su ostali oni manje nesposobni i po đe koji sposoban, opet vaš kadar! Ostavili ste gomilu prekobrojnog beskorisnog administrativnog, a manjak stručnog kadra”, kazao je Božović u izjavi za medije.

Vrhunski interes grada je, kako navodi, smanjenje javne potrošnje i ušteda od milion eura godišnje u budžetu.

„To je novac kojim ste vi kupovali glasove. I to je bez sumnje najvažniji potez do sad, uslov i osnova za oporavak i dalji zdrav razvoj naše lokalne zajednice. Nema više kupovine glasova opštinskim parama, nema više partijskog zapošljavanja, nema više trpanja trutova na grbaču građana, nema više prekobrojne administracije, tome je došao kraj. Za prodane duše nema više državnih jasala”, naveo je Božović u odgovoru.

On kaže da se Komisiji za žalbe,koja kako ističe Božović, pokušava da zaštiti glasače DPS-a, samo ne sviđa obrazloženje Opštine o otkazima.

„Kažu da treba detaljnije navesti kriterijume stavljanja na raspolaganje, pa traže da se ponovo sprovede postupak u kom će starješina pozvati lice da se izjasni u postupku, nakon čega će se donijeti novo rješenje, ali sa istim dispozitivom! Ima dosta kriterijuma, lako će se obrazložiti zašto je jedan, a ne ovaj drugi, vaš kadar, ostao. ishod je isti! Neko mora da ode! Da ne govorim o tome da je zakonski rok za postupanje komisije istekao prije tri mjeseca, i da tek sad stižu odgovori sa antidatumiranim aktima mjesec i kusur dana unazad”, navodi Božović.

On pita da li je humano, stručno i kompetentno zaposliti 150 novih lica, za četiri godine, tamo gdje je prije toga radilo 90 službenika.

„Ili zaposliti 30 lica na neodređeno vrijeme u izbornoj kampanji i korona krizi?Ili zaposliti nezakonito preko 100 ljudi u roku od tri godine? Ili zaposliti nezakonito 15 lica od dva do 14 dana pred izbore!?Sve ovo se dešavalo samo u organima uprave, a o javnim preduzećima i ustanovama da ne govorim”, navodi Božović.

Radnicima opštine kojim su uručeni otkazi Božović poručuje da povratka nema.

„Usmjerite energiju i „superiorne” lične performanse u snalaženje na slobodnom tržištu rada, pod jednakim uslovima za sve građane. Uostalom zašto bi propadali u javnom sektoru sa limitiranim primanjima kad tako „prekvalitetni”možete biti bogataši u realnom sektoru”, zaključio je Božović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније