Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 04. 2021. 18:13   >>  18:15 3

O SMJENI KATNIĆA

Šćepanović: Fingiranje javne rasprave

Tobožnja javna rasprava o zakonskom rješenju za smjenu specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, osmišljena da se formalno sprovede izmjenama tužilačkog zakona, protekla je onako kako je i organizovana - fingiranjem učešća javnosti, uz odsustvo većeg dijela civilnog sektora, kazala je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Marta Šćepanović.

"Iako se Evropska komisija i Venecijanska komisija još nijesu izjasnile o navedenom aktu, potpredsjednik Vlade opet je saopštio grubu neistinu - navodeći da je riječ o rješenju koje je u skladu sa mišljenjem Venecijanske komisije?! Uslijedilo je terciranje iz (ne)vladinog sektora da mišljenje Venecijanske komisije ipak ne treba doživljavati kao “sveto pismo“?! I to sve naočigled prisutnih ambasadora", rekla je Šćepanović.

Šćepanović tvrdi da je javna rasprava forme radi.

"U cilju podilaženja Demokratskom frontu, zaista je izrugivanje demokratiji, ali i potcjenjivanje javnosti. Zato što je svakom jasno da je ovaj akt pisan samo iz jednog razloga - smjena jednog čovjeka, a to je praksa svojstvena antidemokratskim društvima, a ne državi koja je kandidat za članstvo u EU", zaključila je Šćepanović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније