Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Autor: RTCG Portal ]

20. 04. 2021. 10:53 >> 22:57
24

ABAZOVIĆ

Ulica neće birati načelnike centara bezbjednosti

Neće ulica postavljati načelnike centara bezbjednosti u Crnoj Gori, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, komentarišući reakciju dijela javnosti nakon što je za šefa pljevaljske policije imenovan Haris Đurđević.


Abazović je nakon saslušanja u Specijalnom policijskom odjeljenju rekao da je potrebno izvršiti provjeru o čemu se radi, te koji su motivi takve reakcije javnosti, odnosno jesu li u pitanju profesionlane ili lične reference koje su, kaže on, manje važne.

"Nećemo moći da funkcionišemo ako će određena politička opcija, kojoj se ne sviđaju neka imenovanja, organizovati proteste", rekao je Abazović.

Ako je profesionalni propust razlog protesta, kaže Abazović, onda je to zabrinjavajuće i trebalo bi da se razmotri.

"Nedodirljivih nema, nikakav problem da se zamijeni ako za to postoje uslovi. A osuđujem šovinističke i nacionalnističke poruke koje su se čule od manje grupe ljudi. To ne doprinosi miru i suživotu", rekao je Abazović, uz poruku da građani svakako imaju pravo da iskažu nezadovoljstvo, ali da je neprihvatljivo ako je ono motivisano vjerskim ili političkim opredjeljenjem.

"Dozvolite da to nije princip i da tako nećemo moći da funkcionišemo. Šta sad treba, u svakom gradu kad bude neko imenovanje neka političlka opcija je nazdovolja i treba da protestuje. To ne može država da prihvati kao princip", rekao je Abazović.

Podsjećamo, ispred Centra bezbjednosti u Pljevljima sinoć su protestovali građani zbog postavljenja Harisa Đurđevića za novog načelnika policije u tom gradu, dok su pljevaljski odbori Nove, Demokrata, DNP-a i Pokreta za Pljevlja zatražili od Vlade da poništi odluku o imenovanjiu Đurđevića.

TV prilog: Marko Terzić, TVCG

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније