Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 04. 2021. 12:59   >>  12:59 3

SEKULIĆ

"Izvještaj PS Savjeta Evrope opomena i upozorenje vlastima"

Izvještaj Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, a posebno njegovi amandmani, jasno su ukazali, da fingiranje javnih rasprava začinjenih tvrdnjama da „mišljenje Venecijanske komisije nije sveto pismo“, nijesu standardi koje zemlja kandidat za članstvo u EU, treba da zadovolji, saopštio je poslanik DPS-a Predrag Sekulić.

On je kazao da je u Izvještaju jasno istaknuto da se mišljenje Venecijanske komisije u potpunosti mora poštovati. Takav stav, kako je istakao, jasno razotkriva podvalu koju je Abazović servirao javnosti kada je rekao kako su izmjene zakona „usklađene“ sa međunarodnim faktorom.

"Svima koji svoju političku platformu grade na temeljima građanske i evropske Crne Gore, bilo je drago što su međunarodni parlamentarci konstatovali kako je Crna Gora u zadnjih petnaest godina ostvarila izuzetan napredak i dostignuća. Ipak, nakaradnim i antievropskim potezima aktuelne vlasti, prijeti ozbiljna opasnost da se sve pozitivno što je urađeno u prethodnom periodu, nažalost, anulira", naveo je Sekulović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније