Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 04. 2021. 10:26 >> 10:45
13

SDP ABAZOVIĆU

Dostavite nam predlog Temeljnog ugovora sa SPC

Povodom najave predsjednika Vlade Crne Gore da će potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a u skladu sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Nikola Đurašković, uputio je pismo potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću.

Đurašković se Abazoviću obratio povodom informacija koje su se pojavile u medijima  koje se tiču priprema za potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a u skladu sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti.

"Cijeneći da je ovaj dokument od izuzetnog značaja jer se isti tiče značajnog dijela kulturnog i duhovnog nasljeđa Crne Gore kao i odnosa među vjerskim zajednicama u Crnoj Gori, a uvažavajući mogućnost da su informacije o navodnom kreiranju ovog dokumenta u sjedištu SPC u Beogradu zlonamjerne i tendenciozne, smatram veoma važnim da svi akteri političkog života, ali i cjelokupna crnogorska javnost budu adekvatno informisani o načinu njegove pripreme i njegovoj sadržini", navodi Đurašković u pismu Abazoviću.

„Uvažavajući navedeno, kao i činjenicu da ste kao potpredsjednik Vlade za politički sistem i predsjednik Komisije za politički sistem organizaciono i hijerarhijski odgovorni za ovu oblast, molio bih Vas da me infomišete da li je i kada Vlada Crne Gore usvojila polazne osnove za razgovore sa Srpskom pravoslavnom crkvom vezano za potpisivanje Temeljnog ugovora, te da li je i kada, Vlada, usvojila Predlog Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Ukoliko navedeni dokumenti postoje, molim Vas da mi iste dostavite, kako bi bili upoznati sa njihovom sadržinom“ dodao je Đurašković u pismu Abazoviću.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније