Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 04. 2021. 16:17 >> 16:17
4

MILAČIĆ

Kašćelan bio kraće zatvoren nego vladika Joanikije

Koliko su promjene u pravosuđu potrebne i hitne, najbolje svjedoči današnja odluka Višeg suda u Podgorici, o puštanju na slobodu Slobodana Kašćelana i njegove ekipe, saopštio je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

"Grupa za koju postoji osnovana sumnja da je odgovorna za najteža krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu, pokušaj ubistva - puštena je na slobodu.  Nakon iskazanog stava Venecijanske komisije i svih relevantnih domaćih i stranih adresa, a nakon današnjeg puštanja na slobodu vrha kriminalnog klana, nema nikakve dileme da izmjene Zakona o tužilaštvu moramo donijeti odmah i da je od javnih rasprava mnogo važnija bezbjednost građana", istakao je MIlačić.

Kako je ocijenio, skandalozna je odluka o puštanju na slobodu osoba koje se sumnjiče za najteža krivična djela, dok je, kako je kazao, isto pravosuđe decenijama pritvaralo, hapsilo i osuđivalo poštene građane ove zemlje, čak i zbog statusa na društvenim mrežama.

"Postoji li bolji primjer zarobljenosti pravosuđa od činjenice da je Slobodan Kašćelan proveo manje vremena zatvoren, nego Vladika Joanikije? Prava Crna Gora osnovano sumnja da je riječ o smišljenoj igri bivšeg režima i njihovog tužilaštva, skupa sa sudstvom, da se ovakvim akcijama hapšenja i brzog puštanja na slobodu, kod naroda stvori negativan utisak i nezadovoljstvo o cjelokupnoj novoj vlasti", naveo je Milačić.

On je pozvao kolege iz parlamentarne većine da najhitnije moguće, koliko je početkom sledeće sedmice, a nakon danas upriličene i druge javne rasprave, stave u proceduru izmjene Zakona o tužilaštvu i time, kako je kazao, postave temelj za istinsku i suštinsku borbu protiv organizovanog kriminala, u kojoj se ovakve stvari neće moći dogoditi.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније