Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

26. 04. 2021. 14:41 >> 14:42
16

DIK

U Herceg Novom 1.973 birača ima biračko pravo u Srbiji

U biračkom spisku za opštinu Herceg Novi, upisana su 1.973 birača koji imaju biračko pravo i u Srbiji, utvrdila je Državna izborna komisija (DIK).

Iz DIK-a su kazali da su to utvrdili upoređivanjem podataka iz biračkog spiska za opštinu Herceg Novi sa jedinstvenim biračkim spiskom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije, dostupnom na njihovom javnom portalu.

„U skladu sa nadležnostima DIK-a, kompletna dokumentacija biće proslijeđena Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) radi pokretanja postupka provjere biračkog prava birača koji mogu ostvariti biračko parvo u Crnoj Gori i u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Iz DIK-a su obavijestili nadležne organe o velikom procentu birača sa dvojnim državljanstvom, sve u cilju preduzimanja nadležnosti propisanih Zakonom o upravnom postupku i Krivičnim zakonikom Crne Gore.

„Imajući u vidu navedeno, DIK će u kontinuitetu vršiti uvid u birački spisak Crne Gore, pratiti sve izvršene promjene i ukazivati MUP-u na utvrđene nepravilnosti u vođenju biračkog spiska, sve u cilju zakonitog sprovođenja izbornog procesa“, kaže se u saopštenju.

Iz DIK-a su naveli da se dosljednom primjenom ovlašćenja i obaveza propisanih zakonom na najbolji mogući način doprinosi vladavini prava i unaprjeđenju povjerenja u izborni proces.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније