Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 04. 2021. 18:42   >>  18:48 7

DEMOKRATE

"Zbog zloupotreba smijeniti predsjednika DIK-a"

Demokratska Crna Gora najoštrije je osudila, kako navode, grubu zloupotrebu podataka o ličnosti od strane Državne izborne komisije (DIK), koju je ustanovio  Savjet Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama (AZLP). 

”Utvrđeno je da odluka DIK-a da provjerava da li se birač koji je upisan u birački spisak Crne Gore istovremeno nalazi u biračkom spisku BiH dostupnom na javnom portalu izbori.ba , u biračkom spisku Srbije na portalu upit.birackispisak.qov.rs, kao i u javno dostupnim biračkim spiskovima drugih država, nije u saglasnosti sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti”, saopštile su Demokrate.

To je, kako navode, još jedno svjedočanstvo da dio organa za sprovođenje izbora na pristrasan način nezakonito radi u korist bivše vlasti, čime su, dodaju Demokrate, ugroženi interesi građana Crne Gore.

”Ovo nije prvi put da predsjednik i članovi Državne izborne komisije iz redova bivše vlasti rade protiv zakona, a kao dokaz podsjećamo da su na sjednici Skupštine Crne Gore od 28.12.2020. pokušali izvršiti klasičan državni udar, u čemu ih je pravovremenom reakcijom spriječio predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, ne dozvolivši im da prekroje izbornu volju građana, blokiraju institucije sistema i spriječe ustavno funkcionisanje Skupštine Crne Gore. Sve navedeno predstavlja dodatan razlog za smjenu predsjednika Državne izborne komisije, čija je smjena već inicirana, a u cilju zakonitog funkcionisanja insititucija u interesu građana Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније