Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 05. 2021. 13:25 >> 13:27
1

RAKOČEVIĆ

"Vlast da odustane od stavljanja tužilaštva pod političku kontrolu"

Posljednja izjava evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija samo je još jedan signal vladajućoj većini da odustane od inaćenja sa mišljenjem Venecijanske komisije i ignorisanja ustavnih mehanizama i namjere da stavi tužilaštvo pod političku kontrolu, kazao je član Glavnog odbora Socijaldemokrata Crne Gore, Marko Rakočević.

"Umjesto toga, još jednom im predlažemo da na temu v.d. stanja u tužilaštvu i sudstvu sjednemo zajedno, i vlast i opozicija, da se dogovaramo. A odgovornost za to je, svakako, na njima kao nekome ko vrši vlast. I to je jedina logika kvalifikovane većine koja je prepoznata u propisima", navodi u saopštenju.

Istakao je da upućuju kolege iz vladajuće većine na riječi evropskog komesara za proširenje da se ključne odluke u oblasti vladavineprava donose preko vlade i opozicije.

"A politički uticaj ove vlasti na tužilaštvo mogao bi joj se vratiti kao bumerang, jer bi time otvorili prostor da svaka buduća vlast to isto čini", zaključio je Rakočević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније