Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 05. 2021. 18:47   >>  20:38 10

NIKOLIĆ

"Krivična prijava Milatoviću zbog sramne klevete"

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović je, izjavom do sad nijesmo imali ministre koji ne kradu, izrekao brutalnu klevetu i zbog toga će odgovarati pred sudom po privatnim tužbama bivših ministara, saopštio je Miloš Nikolić, portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore.

"Jakov Milatović se danas, u svom prepoznatljivom stilu kukanja na naporan rad jednog ministra, požalio da mu je plata svega 1400 eura zato što ne krade i saopštio da „do sad nijesmo imali ministre koji ne kradu“. Time je Jakov Milatović izrekao brutalnu klevetu, za koju će odgovarati pred sudovima po privatnim tužbama bivših ministara iz svih ranijih sastava Vlade Crne Gore, koji su časno i profesionalno obavljali svoj posao. Milatović je današnjom izjavom, bez ikakvih dokaza, optužio desetine ljudi, tokom decenija unazad, čak i one koji više nijesu među živima, da su lopovi i time preuzeo na sebe ulogu tužioca i sudije", piše u saopštenju Nikolića.

On ističe da su sva primanja i imovina svih bivših ministara je javno dostupna kroz baze podataka Agencije za sprječavanje korupcije i podložna istrazi svih nadležnih organa u državi.

"To sigurno nije Jakov Milatović, niti njegov šef, niti njegovi stvarni nalogodavci. Svi ti ljudi žive u Crnoj Gori i na raspolaganju su u bilo kom trenutku svakoj instituciji koja bi se eventualno bavila njihovim primanjima i imovinom", dodaje Nikolić.

Naglašava da  se preko takvih optužbi više neće prelaziti.

"Milatović, ali i svi drugi koji ih tako olako budu izricali, moraće svoje tvrdnje da dokažu pred sudom. Ako nemate znanja, kao što ga nemate, sačuvajte makar trunku dostojanstva i ne ponižavajte se na ovako jadan način pred cjelokupnom javnošću.

Potpredsjednica DPS-a i bivša ministarka nauke Sanja Damjanović poručila je da će tužiti  Milatovića, ukoliko se ne izvini zbog izjave.

"Ovom grubom neistinom, Milatović je uvrijedio sve one ljude koji su časno i pošteno služili državi Crnoj Gori i našem narodu. Jedna od takvih sam i ja, a ministar će za svoje riječi morati da se izvini, ili će njegove riječi morati da brani na sudu", napisala je Damjanović na Tviteru.

Poslanik DPS-a i bivši ministar kulture Aleksandar Bogdanović pozvao je Milatovića da kaže šta je on to ukrao tokom ministarskog mandata, ili će protiv njega podnijeti krivičnu prijavu.

"Osim toga, ministar bi lako mogao odgovarati i shodno odredbama ZKP-a, jer ga je mogao pročitati prije nego što je saopštio neistinu kojom je uvrijedio mnoge ljude, pa i one koji više nijesu živi. Kako to nije imao na umu, biće suočen sa krivičnim prijavama po više osnova", napisao je Bogdanović na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније