Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 05. 2021. 15:56   >>  15:57 2

URA O AMANU

"Proteste građana žele da označe razlogom svog sunovrata"

Nezvanična najava da hoteli Aman Sveti Stefan i Miločer neće raditi ovog ljeta zbog narušavanja privatnosti gostiju na hotelskim plažama i jasno etiketiranje lokalnog stanovništva za tako nešto grubo je izvrtanje činjenica i jeftin pokušaj da se opravda nelegalno i bahato poslovanje Aman Risorta, saopšteno je danas iz budvanskog odbora URE.

Oni kažu da je inicijalna kapsula za početak protesta u parku Miločer koji su organizovali tamošnji mještani zajedno sa budvanskom URA-om sječa borova i najava izgradnje stanova za tržište na tom mjestu.

,,Gruba je neistina i pomisao da smo mi proteste organizovali da bi otjerali investitora već da bi spriječili urbicid u Miločerskom parku, kojeg su svojevremeno i neki ministri nazivali rupom a koji je ustvari spomenik kulture”, navode iz budvanske URE.

Ukazuju da je firma Adriatic properties u 2020. godini imala gubitak od 8,8 miliona eura što dovoljno govori o uspjesima ovog investitora.

,,Sveti Stefan nikada u svojoj istoriji nije bio grad zatvorenih vrata za posjetioce a dolaskom Aman-a to je postao. Dolaskom Aman-a došlo je do zatvaranje javnih staza i izgradnje divljih objekata kakav je onaj od 2000m2 naspram samog Hotela Sveti Stefan”, kažu oni u saopštenju.

Zaključuju i jasno pocrtavaju da oni nijesu protiv zdravih investicija i investitora i brendova koji žele funkcionisati u skladu sa zakonima države, uvažavajući kulturne i istorijske specifičnosti lokalnog stanovništva.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније