Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 05. 2021. 14:08 >> 15:45
26

RADUNOVIĆ NAJAVIO

DF pokreće inicijativu za opoziv Đukanovića

Demokratski front (DF) okrenuće inicijativu ka Ustavnom sudu za opoziv predsjednika države Mila Đukanovića. To je saopštio je šef kluba poslanika DF-a, Slaven Radunović.

Radunović je kazao da će inicijativu pokrenuti zbog izjave Đukanovića o kandidatima za ambasadore, na godišnjoj konferenciji za medije na Cetinju

“Đukanović je rekao da oni koji su bili protiv nezavisnoti nemaju pravo da budu njeni predstavnici. U Ustavu Crne Gore piše da se prava i slobode ostvaruju na osnovu Ustava i da su svi pred zakonom jednaki. Građani ove države koji su učestvovali na referendumu, zbog svog izjašnjenja ne mogu da obavljaju javnu funkciju", kazao je poslanik DF-a.

Istakao je da je to najeksplicitniji vid kršenja ljudskih prava i "vrhunac drskosti".

"Očekujem najozbiljnije reakcije svih institucija u Crnoj Gori koji se bave ovim stvarima. Pokušaćemo da animirimo 25 poslanika i da zatražimo opoziv. Đukanović je pokazao da nije predsjednik svih građana”, naveo je Radunović.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније