Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dan ]

21. 05. 2021. 08:50 >> 08:54

KATIĆ

O formiranju vlasti u H.Novom nakon praznika

Pregovori o formiranju vlasti u Herceg Novom počeće nakon praznika, potvrdio je za Dan funkcioner Demokratske Crne Gore i sadašnji predsjednik opštine Stevan Katić. On je rekao da pregovori o tome još nijesu počeli.

“Odredićemo pregovaračke timove, koji će početi pregovore nakon praznika”, kazao je Katić.

Precizirao je da će u tim razgovorima učestvovati sve političke partije koje su na izborima u Herceg Novom 9. maja osvojile odborničke mandate, osim Demokratske partije socijalista.

Na tim izborima koalicija „Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi“ osvojila je deset mandata, lista „Evropski tim zaHerceg Novi“ osam, Novska lista i lista „Za budućnost Herceg Novog i Boke“ po sedam, savez „Crno na bijelo može bokeški“ dva, a Prava Crna Gora jedan odbornički mandat.

Jedina opoziciona lista na tim izborima bila je ona koju je predvodila Demokratska partija socijalista.

Lokalni izbori u Herceg Novom su drugi po redu lokalni izbori u Crnoj Gori održani nakon promjene vlasti u avgustu 2020. godine, kada su parlamentarnu većinu zajedno osvojile koalicije „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније