Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 11. 2013. 16:05 >> 16:10
2

KOALICIJE

DPS u Petnjici vjerovatno sa BS-om

Demokratska partija socijalista će u Petnjici vjerovatno formirati koaliciju sa Bošnjačkom strankom, ali ne isključuje mogućnost pregovora i sa ostalim političkim subjektima, kazao je predsjednik petnjičkog odbora DPS-a Samir Agović.

Na lokalnim izborima u Petnjici održanim u subotu, DPS je osvojio 15 mandata, Socijaldemokratska parija 11, BS četiri a Socijalistička narodna partija jedan.

Agović je je agenciji MINA kazao da još nije bilo zvaničnih pregovora o formiranju postizbornih koalicija, ali su, kako je naveo, imali neformalne kontakte sa BS-om.

„Mislim da su oni nama prirodni saveznici i da ćemo sa njima pokušati da napravimo koaliciju“, rekao je Agović.

On je kazao da DPS ne isključuje mogućnost pregovora sa ostalim političkim subjektima.

„Prirodno je da prvo razgovaramo sa koalicionim partnerima, ali ne isključujemo mogućnost pregovora ni sa SNP-om, s obzirom da su i oni ostvarili izborni rezultat koji im je dao pravo da imaju odbornika u lokalnom parlamentu“, naveo je Agović.

Prema njegovim riječima, u DPS-u se nadaju da će u toku sedmice početi zvanični pregovori oko konstituisanja vlasti u Petnjici.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније