Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 11. 2013. 19:24 >> 19:26

AMBASADOR

Z.Balkan prioritet austrijske vanjske politike

Zapadni Balkan je prioritet vanjske politike Austrije koja se zalaže da sve države regiona postanu članice EU, kazao je novi ambasador te zemlje u Podgorici Johan Frelih, ocjenjujući izv anrednim odnose Crne Gore i njegove zemlje.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio je danas Freliha u nastupnu posjetu, poželjevši mu uspješno obavljanje diplomatske misije u našoj zemlji.

“Đukanović je istakao zadovoljstvo dostignutim nivoom bilateralnih odnosa i naglasio da Crna Gora visoko cijeni posvećenost austrijske vanjske politike regionu Jugoistočne Evrope, kao i podršku koju Austrija u kontinuitetu pruža reformskim naporima i evropskim ambicijama naše države i cijelokupnog regiona Zapadnog Balkana”, saopšteno je nakon razgovora.

Đukanović je istakao zadovoljstvo sadržajem odnosa koje Crna Gora ima sa EU, kao i postignutim na planu evropskih i evroatlantskih integracija, i upoznao sagovornika sa aktivnostima kojima će Vlada biti posvećena prije svega na razvojnom planu, ali i u narednim fazama integracionih procesa.

“Ambasador Frelih je ocijenio da su odnosi Crne Gore i Austrije izvanredni, što potvrđuje i razmjena posjeta na visokom i najvišem nivou. Naglasio je da će Austrija nastaviti da daje puni doprinos daljem razvoja sveukupnih bilateralnih odnosa”.

Kako saopštavaju iz Vlade, Frelih je ponovio posebno podršku Crnoj Gori na putu do EU, kao i otvaranju pregovora za poglavlja 23 i 24 prije kraja godine.

“Sagovornici su razmjenili mišljenja o ekonomskoj saradnji i saglasili se u konstataciji da postoji značajan prostor za jačanje ekonomskih veza dvije prijateljske države”, navodi se na kraju saopštenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније