Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 05. 2021. 14:22 >> 14:23
8

CP

“Krivokapić pokazao da je CG beogradska kolonija”

Odlaskom predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića na noge patrijarhu Beogradske patrijaršije, uvrijeđeno je dostojanstvo ove zemlje, poručuju iz Crnogorskog pokreta, odnosno Koordinacionog odbora - Berane.

“Pokazao je da je Crna Gora, kojoj je on na čelu, beogradska kolonija, a on kolonijalni guverner koji vrši vlast za račun Srbije. Izborom Joanikija, opijenoga svetosavljem, za vladiku cetinjske filijale Beogradske patrijaršije, Beogradska patrijaršija pokazuje namjeru da slomi ustavni poredak i zemlju stavi u funkciju Srbije i njenih intersa”, poručuju iz CP.

Kažu i da će samim Temeljnim ugovorom tvrditi što ne mogu dokazati - da je Srpska crkva kroz istoriju bila duhovna okosnica Crne Gore, da je sva crkvena imovina i kulturna baština vlasništvo države Srbije i dokazivaće čime se ne dokazuje - vojno - policijskom silom crnogorske Vlade.

“On nije potpisan juče zbog pritiska koalicionih partnera koji tako simuliraju demokratske uzuse, zahtijevajući da prethodno o njemu bude upoznata Vlada i javnost i da se potpiše u Crnoj Gori. Potpisao se on u Beogradu ili Crnoj Gori i znala to Vlada i javnost prije potpisivanja ne mijenja njegov karakter kao okupacionoga i anticrnogorskoga akta. On će sigurno destabilizovati političke prilike u zemlji i biti uzrok političkih sporova sve dok se crkvena imovina ponovo ne uzakoni u vlasništvo države Crne Gore i Crnogorska crkva ne dobije status domicilne crkve koji je imala do 1918. godine. Protiv temeljnoga ugovora Crnogorski pokret iz Berana ustat će da mu se odupre svim demokratskim sredstvima”, poručuju iz CP.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније