Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 05. 2021. 15:58 >> 15:58
15

STOLTENBERG

CG da djelima pokazuje posvećenost NATO-u

Važno je da Crna Gora nastavi da djelima pokazuje da je posvećena saveznica NATO-a, poručio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Na novinarsko pitanje povodom četiri godine članstva Crne Gore u Alijansi, kao i da li strahuje da sadaŠnja vladajuća koalicija koja je dominantno sastavljena od anti-nato stranaka može da naruši odnOse Crne Gore i NATO-a, Stoltenberg je kazao da je od predsjednika i premijera Crne Gore dobio uvjeravanja da će Crna Gora biti posvećeni član NATO-a.

"Nedavno sam se sastao sa predsjenikom Đukanovićem a nešto ranije sa premijerom Crne Gore koji predstavlja novu koaliciju i obojica su me uvjerlili da će Crna Gora biti posvećeni član NATO-a i ja to pozdravljam", kazao je Stoltenberg.

On ističe da je NATO savez od 30 demokratija, i da postoje različita mišljenja, političke partije i različite pozicije o pitanjima koja se odnose na NATO.

"Meni je važno da Crna Gora nastavi da pokazuje djelima da je posvećeni NATO savenik, to je dobro za Crnu Goru, region i samu Alijansu", istakao je Stoltenberg.

Generalni sekretar ističe i da je Crna Gora dragocjen saveznik i doprinosi stabilnosti u regiji i NATO misijama i operacijama.

"Pozdravljam što je Crna Gora član NATO-a i imao sam čast da dočekam Crnu Goru kada je odlučila da postane dio saveza prije nekolike godine", poručuje Stoltenberg.

Ivan Mijanović, dopisnik RTCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније