Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 11. 2013. 08:07   >>  20:59 6

POZVAO SDP

Milošević: Ako imate većinu srušite Vladu

Politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzan Milošević pozvao je Socijaldemokratsku partiju (SDP) da ako mogu da obezbijede većinu glasova u Skušptini izglasaju skraćenje mandata Vladi i izazovu prijevremene parlamentarne izbore.

 

Milošević je poručio da će DPS i na vanrednim parlamentarnim izborima, ukoliko ih bude, u samostalnom nastupu osvojiti najviše mandata.

Takođe, on je kazao da je DPS spreman i za vanredne parlamentarne izbore, kad god da budu raspisani.

„Za to je potrebno da se stvori većina u parlamentu koja bi izglasala nepovjerenje Vladi. To bi značilo da su na pomolu vanredni parlamentarni izbori. DPS je uvijek spreman za izbore, iako mislimo da za Crnu Goru u ovom momentu nije dobra prilika da do toga dođe, posebno zbog niza značajnih projekata započetih u Crnoj Gori vezano za pristupanje Evropskoj uniji", rekao je Milošević za Dan.

On je uvjeren i da bi raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora značajno usporilo proces evropskih integracija.

"Ako Socijaldemokratska partija može da obezbijedi većinu u parlamentu za tu svoju odluku, mi smo tome naredni i čekamo njihov potez u tom pravcu, ukoliko oni to stvarno žele. Spremni smo za to i ubijeđeni da ćemo ponovo osvojiti najveći broj mandata“, poručio je Milošević.

Nedavno je potpredsjednik SDP-a Rifat Rastoder poručio da vjeruje da će biti vanrednih parlamentarnih izbora i da će njegova partija nastupiti samostalno. Naglasio je da isto važi i za lokalne izbore na proljeće iduće godine.

Komentarišući to Milošević je rekao da Demokratska partija socijalista „cijeni stavove Socijaldemokratske partije”.

„Lokalni izbori na Cetinju, Mojkovcu i Petnjici pokazali su da DPS može sam da osvoji vlast u svim sredinama ili, u najmanju ruku, da ima najviše glasova. I prije dva mjeseca sam saopštio da će DPS u sve tri opštine da pobijedi samostalno, što se i dogodilo. U SDP-u vjerovatno kroz samostalni nastup traže i vide šansu da osvoje najveći broj glasova. To je sasvim logično ako žele da nastupaju na takav način“, naveo je Milošević.

On, ipak, prostor i za moguće postizborne koalicije sa sadašnjim partnerima u vlasti ukoliko svi na parlamentarne izbore izađu samostalno.

Komentarišući Rastoderovu ponudu da u Petnjici sve partije koje su osvojile mandate na lokalnim izborima oforme koalicionu vlast, Milošević je naveo da se i sam prije izbora zalagao za slično rješenje.

„Odluku o tome donosi opštinski odbor DPS-a. Isti je slučaj i u SDP-u, Bošnjačkoj stranci i SNP-u. Dakle, odluku o tome sa kim ćemo u koaliciju će donijeti Opštinski odbor DPS-a Petnjica. Zadatak predsjedništva je da verifikuje tu odluku i time ispoštuje stav Opštinskog odbora. Spremni smo da idemo u koaliciju sa sva tri politička subjekta pojedinačno koji su ušli u lokalni parlament Petnjice. Spremni smo da razgovaramo i o zajedničkoj koaliciji“, istakao je Milošević.

On je najavio da će uskoro početi pregovori o formiranju vlasti u Petnjici. 

Cilj je, kako je naglasio, da se u otežanim uslovima što kvalitetnije vrši vlast u novoformiranoj opštini.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније