Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 11. 2013. 10:26 >> 20:59
18

KOKUS GRUPA

Kongresmeni lobiraju za Crnu Goru

U Vašingtonu je svečano inaugurisana Kokus grupa. Članovi te grupe će, u Kongresu, raditi za interese Crne Gore. Kongresmeni će, prvenstveno, lobirati za brzu integraciju naše zemlje u NATO.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić koji je, u Političkom centru SAD-a, otvorio grupu za podršku kazao je da je riječ o istorijskom momentu, te da ulazak u NATO podrazumijeva ne samo bezbjednost, već i vladavinu prava i kredibilne investitore.

Kopredsjedavajući naše Kokus grupe, kongresmeni Dag Lamborn i Mišo, naglašavaju da su spremni da naše interese, prije drugih, stave na sto.

’’Moja glavna aktivnost i cilj kao kopredsjedavajućeg crnogorskog kokusa biće da što prije uđete u NATO. A imaćete moju podršku u drugim oblastima. Kokus grupa predviđa da ćemo bolje sarađivati i razumijeti sa vasim građanima’’, izjavio je Lamborn.

Kongresmen Majkl Mišo naglasio je da će interesi Crne Gore biti predstavljeni na mnogim adresama.

’’U Kongresu ćemo raditi na tome da ohrabrimo sve članove, Stejt Dipartment, kao i zemlje saveznice u NATO-u da podrže vaše napore i rezultate’’, kazao je Mišo.

Kokus grupe u američkom Kongresu su nacionalno strateški važne, imaju ih čak i Kina i Njemačka. U crnogorskoj grupi je i kongresmen Majkl Tarner, šef američke delegacije pri Parlamentarnoj Skupštini NATO-a.

Predsjednik Skupstine Ranko Krivokapić se sastao i sa specijalnom savjetnicom predsjednika SAD Baraka Obame za evropska pitanja, Karen Donfrid. Tema tog sastanka, koji je bio zatvoren za javnost, su bile NATO integracije Crne Gore.

Ivana Šebek, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније