Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 06. 2021. 22:49   >>  22:50 7

DEMOKRATE DPS-U

"Javnost će znati šta ste radili"

“Znamo da ste u strahu i panici od iznošenja informacija, ali budite sigurni da će javnost znati sve o kriminalu koji je vršen u Opštini Nikšić, a vaš vokabular pun uvreda govori ne samo o elementarnoj nekulturi, već i o strahovitom manjku argumenata i istine što vas obilježava od kad ste politički prohodali”, saopštile su nikšićke Demokrate u odgovoru DPS-u.

Dekokrate su reagovale na izjavu nikšićkog DPS-a da je najveća neistina koju je iznio predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković da su u Opštini zatekli katastrofalnu finansijsku situaciju, jer na dan preuzimanja vlasti  u budžetu Opštine Nikšić je bilo milion i po eura, sa izmirenim svim prispjelim obavezama.

“Sami o sebi ste najbolje govorili, a uz to, zatečeni su i brojni drugi problemi i nezakonita zapošljavanja koja je detektovala Upravna inspekcija. O vašim učincima, između ostalog, izvrsno govori i podatak da je u februaru 2020. godine u našem gradu bilo 766 zaposlenih manje nego u februaru 2019. godine”, nastavljaju Dremokrate.

Optužili su bivšeg gradonačelnika da nije primao građane na razgovor.

“Uz to, bio je poznat po prekidanju predstava i protjerivanju umjetnika, a za najbližeg savjetnika imenovao je osobu koja je pravosnažno osuđena za mobing i zbog koje je Opština Nikšić osuđena za mobing. Logično, kad od osuđenika kako za korupciju, tako i za mobing, boljeg ni nemate. On vam je bio udarna pesnica i simbol vladavine”, navodi se u saopštenju.

Tvrde da je mladi Nemanja više uradio u dijelu otvorenosti i transparentnosti za mjesec dana, nego što su to "stari" uradili za četiri godine.

“Ipak, očigledno je da pokušavate drvetom zakloniti šumu, ali niko nije blesav. Ne može se jednim milionom eura na računu sakriti dug od 30 miliona eura, katastrofalno stanje u Vodovodu, problem deponije Mislov do, ili čuvena rečenica „Ne zna se šta je veći problem, njihova fizička ili tehnička zastarelost“ koja je stav vašeg direktora Komunalnog o stanju vozila i mehanizacije”, navodi se u saopštenju.

Kazali su da je pomoć poljoprivrednicima ostala na najavama.

“To je ono na šta smo kod vas i navikli, prazna obećanja i najave, bez konkretnih poteza osim ako nijesu u pitanju vaša namirivanja od novca građana. Tu ste uvijek bili krajnje konkretni. Projekti podrške mladim DPS-ovcima u biznisu, ženama DPS-a u biznisu i DPS poljoprivrednicima, ne sumnjamo da su bili uspješno realizovani jer sve što ste radili, radili ste partijski sračunato”, navodi se u saopštenju.

 “Da imamo kome, da je bar neko među vama osoba od integriteta, mi bismo i dubljom analizom odgovorili, ali na sve vaše trivijalne podmuklosti pljačkaškog uma davno je tačku stavila Ezopova basna “Hvalisavac” sentencom “Hic Rhodus, hic salta!”. A vi ste u Nikšiću skočili, i pali. I to da više nikad ne ustanete”, zaključile su Demokrate.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније