Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 06. 2021. 14:29 >> 14:29
5

PKS

Protest ako se dozvoli prikazivanje filma Malagurskog

Patriotsko komitski savez je pozvao predstavnike vlasti da ne pokušavaju da ponižavaju crnogorski narod, naciju i crkvu, jer će za svaku provokaciju te vrste i ono što će ista uzrokovati, biti direktno odgovorni. Najnovija u nizu, kako ističu u saopštenju, je najava prikazivanja filma Borisa Malagurskog u Nikšićkom pozorištu 19. juna.

U Nikšićkom pozorištu biće, naglašavaju u PKS, prikazan nakaradni propagandni uradak Borisa Malagurskog, film "Podeljena zemlja", u kojem najveći negatori svega crnogorskog, mitropoliti SPC Amfilohije i Joanikije, Matija Bećković i Jovan Markuš, govore kako je crnogorski referendum 21. maja rezultat prevare, da Crnogorci ne postoje osim kao "konvertiti".

"Malagurski u najavi filma govori i o 'litijama koje su bile protiv otimačine srpskih svetinja', ali i 'sreći' što je 'ujedinjenje počelo i što se Crna Gora vraća sebi'??? Svaki patriota ove zemlje ne smije ostati nijem na ove poruke. Svaki učeni čovjek koji zna istoriju ove zemlje, mora podignuti glas protiv ovog frontalnog, beskrupuloznog, nasilničkog udara na Crnu Goru, koji se odvija pred našim očima, neskriveno, uz sva moguća i nemoguća sredstva", navodi se u saopštenju PKS-a.

PKS daje podršku NVO Luča koja će protest iskazati ispred Hrama u Podgorici 18.juna, i poziva svoje članove i simpatizere da im se pridruže. Takođe, zakazuje susret 19. juna u 20 sati ispred Nikšićkog pozorišta, ukoliko se gradska vlast usudi da emituje pomenuti film.

"Velikosrpska propaganda ima dovoljno svojih medija, mreža, novina i stanica da svoje opsesije Crnom Gorom prikazuje do besvijesti, stvarajući armiju isto takvih nesrećnika koji mrze svoju zemlju, ali takve bljuvotine prikazivati u čuvenom Nikšićkom pozorištu ne mogu", poručuju u Patriotsko komitskom savezu.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније