Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: radiosarajevo.ba ]

16. 06. 2021. 12:25   >>  12:36 12

ZBOG NEGIRANJA GENOCIDA

Majke Srebrenice traže izvinjenje Leposavića

Majke Srebrenice uputile su otvoreno pismo u kojem traže izvinjenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog negiranja genocida u Srebrenici.

“Na žalost crnogorske i regionalne javnosti čin izvinjenja je izostao, što ide u prilog razmišljanjima da je ministar Leposavić dio nacionalističke politike kojoj je, kroz negiranje genocida i relativizovanje zločina, cilj da ne dođe do pomirenja na prostorima bivše Jugoslavije”, poručile su Majke Srebrenice.

Zahvalne su, kažu, građanskim strukturama i pojedincima u Crnoj Gori, koji pomažu građanima Crne Gore da prihvate i razumiju činjenice u vezi genocida u Srebrenici, te što, kako navode, "neprestano ukazuju da je masakr u Srebrenici bio najteži zločin počinjen u Evropi poslije Drugog svjetskog rata.

Dodaju da niko više ne može vrijeđati žrtve genocida, zločina protiv čovječnosti, udruženog zločinačkog poduhvata.

“Mi, preživjele žrtve genocida, nećemo to dozvoliti, i dobro je što se i iz same Crne Gore čuje glas da je to neprihvatljivo. Porazno je za Vladu Crne Gore da u svojim redovima ima ministre koji negiraju genocide i druge ratne zločine, samo zbog svoje nacionalne i vjerske ostrašćenosti i motiva da se po tom osnovu samoidentifikuju sa zločincima", kazale su Majke Srebrenice.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније