Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 06. 2021. 18:05 >> 18:10
1

POPA-CAREVIĆ

Fokus lokalne samouprave u procesu EU integracija

Šefica Delegacije EU u Crnoj Gori Kristina Oleana Popa istakla je da su lokalne samouprave u procesu i razumijevanju EU integracija od izuzetnog značaja i da je upravo to fokus njenih aktivnosti.

Popa je sa saradnicima posjetila Opštinu Budva gdje je primio predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević sa svojim saradnicima.

Nakon što je upoznata sa projektima koji su završeni i koji tek treba da započnu, a finansiraju se iz fondova EU, Carević je predstavnike Delegacije EU u Crnoj Gori upoznao sa važnim infrastrukturnim projektima koji bi značajno unaprijedili turistički proizvod ne samo Budve, već i Crne Gore a tiču se olakšavanju saobraćajnog protoka kroz Budvu.

Carević je istakao snažnu podršku za projekat Budva by pass koji treba da zaokruži priču saobraćajne infrastrukture koja bi značajno pomogla smanjenju ljetnjih gužvi ali i relaksirala protok turista kroz našu državu.

Na kraju je zaključeno da je ovo samo početak saradnje Delegacije EU u Crnoj Gori sa Opštinom Budva i da se radi o inicijalnoj posjeti te da se očekuje njeno inteziviranje kroz različite vidove podrške projektima koje će Opština realizovati a koji su u skladu sa agendom EU za Zapadni Balkan.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније