Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 06. 2021. 11:51 >> 11:51
2

VUJOVIĆ PORUČIO

Rezolucijom i smjenom Leposavića sačuvali obraz CG

Crnogorski parlament je usvajanjem Rezolucije o Srebrenici i smjenom ministra Vladimira Leposavića, negatora genocida, sačuvao obraz evropske i građanske Crne Gore, ocijenio je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.

To je, kaže Vujović, dokaz da u našoj zemlji postoji jasna većina koja državu može držati na evropskom i građanskom kolosjeku.

"Time je pokazano da i pored pokušaja da se točak istorije vrati unazad, a Crna Gora prikaže kao država koja ne poštuje vrijednosti na kojima je utemeljen sav civilizovani svijet, postoji jasna većina koja državu može držati na evropskom i građanskom kolosjeku", rekao je Vujović.

Navodi i "da je bilo samo do ovakve vlasti, ne bi bilo ni Rezolucije o Srebrenici, a ministar negator genocida bi i dalje ostao na toj poziciji na trajnu blamažu Crne Gore".

"To na najbolji način pokazuje neodrživost koncepta ovakve vlasti u kojoj gotovo dvije trećine čine one snage koje se protive ključnim vrijednostima savremene Crne Gore i koje umjesto građanskog koncepta nameću jednovjersku i jednonacionalnu paradigmu, a umjesto EU nam nude provincijalno utapanje u fantomski 'srpski svet'", kazao je Vujović.

Zato je, kako je rekao, svaki dan koji Crna Gora izgubi s ovakvim konceptom vlasti "ogromna šteta za državu na političkom, vrjednosnom, ekonomsko-socijalnom i međunarodnom planu".

"Krajnje je vrijeme da oni koji su bili u zabludi da sa desničarskim i kleronacionalističkim snagama mogu da mijenjaju Crnu Goru nabolje , od tih zabluda odustanu, a da se neophodne promjene u državi i društvu krenu sprovoditi bez balasta politike devedesetih kojom se upravlja iz Beograda", poručio je Vujović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније